Wooninspiratie Slaapkamer inspiratie 3 tips voor een groene slaapkamer

3 tips voor een groene slaapkamer

groene slaapkamer

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen en veranderen om jouw slaapkamer een groene, gezonde en duurzame uitstraling te geven. Je brengt veel tijd door in jouw slaapkamer, dus je wilt dat het een gezonde omgeving is. Het vermijden van synthetische materialen en schadelijke chemicaliën kan niet alleen het milieu helpen, maar ook een gezonde en verfrissende slaapkamersfeer creëren. In deze blog laten we je kennismaken met 3 handige tips om jouw slaapkamer een unieke en gezellige atmosfeer te geven.

1. Gebruik kamerplanten

Een fantastische manier om een groene slaapkamer te creëren is het toevoegen van kamerplanten. Ze zien er niet alleen geweldig uit en geven de ruimte een mooie, natuurlijke uitstraling, maar de juiste kamerplanten helpen ook de lucht in de kamer te zuiveren. Zorg ervoor de ramen van jouw huis regelmatig open staan om frisse lucht binnen te laten. Hier zijn enkele van de beste kamerplanten die ook nog eens eenvoudig te verzorgen zijn:

  • Aloë – Aloë helpt schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen en is zeer gemakkelijk te onderhouden. De gel van de bladeren kan bovendien worden gebruikt bij het verzorgen van huidwonden.
  • Bamboe palm – Dit is een goede plant voor in de schaduw. Deze plant helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de binnenlucht en gedijt trouwens ook goed in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.
  • Hedera Helix – Deze plant is een van de beste planten om de lucht van binnenshuis te filteren. Omdat het een onderhoudsarme plant is, is dit een goede keuze voor wie graag planten heeft, maar niet perse groene vingers. De Hedera Helix is trouwens niet echt kieskeurig als het gaat om vochtigheid en temperatuur en heeft slechts af en toe water nodig.

2. Kies voor gerecyclede en natuurlijke materialen en meubilair

Het kan jaren duren voordat meubilair volledig is afgebroken, zodat het jarenlang op stortplaatsen blijft staan en de grond vervuilt en beschadigt. Door meubels te recyclen of meubels van gerecycleerde materialen te maken of kopen, kan worden voorkomen dat meer meubels op de stortplaats belanden en er minder natuurlijke hulpbronnen worden gebruikt om nieuwe meubels te produceren.

Als je oude of versleten kleding hebt, overweeg dan om een doe-het-zelfproject te doen en er iets anders van te maken. Van oude T-shirts kun je bijvoorbeeld gemakkelijk nieuwe kussenhoezen maken! Kies voor meubels gemaakt van pallethout, opbergkastjes van fruitmandjes en een 100% katoenen Klamboe 2 persoons voor een gezellige, karakteristieke uitstraling in de slaapkamer.

3. Natuurlijke vloeren

Wat de vloeren betreft, dan zijn bamboe, tegels of hardhouten vloeren uitstekende keuzes. Wil je liever een vloer met tapijt, ga dan voor een volledig natuurlijk tapijt, zoals gemaakt van hennep. Als je het geluk hebt houten vloeren te hebben, laat ze dan zoals ze zijn en voeg warmte toe met een mooi natuurlijk tapijt. Voor een natuurlijke en warme look is het ook mogelijk om 100% wollen tapijten te kopen.