Wooninspiratie Woontips 3 tips voor een nieuwe vloer

3 tips voor een nieuwe vloer

nieuwe vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in jouw woning? Dan is het goed om je van tevoren een aantal dingen af te vragen. Een geschikte vloer is namelijk volledig afgestemd op jouw woning, gezin, wensen en budget. Zo is de ideale vloer voor iedereen anders. Kun jij wel wat tips gebruiken hoe je erachter komt wat de perfecte vloer voor jou is? In deze blogpost bespreken we alle details met je. Klik hier om alle opties alvast te bekijken!

1. Houd rekening met je gezinssamenstelling

Vloeren heb je in allerlei soorten en maten. Het is daarom belangrijk om te kijken naar je gezinssamenstelling en welke eigenschappen handig zijn bij de nieuwe vloer. Heb jij bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? Dan zijn er weer andere dingen belangrijk dan wanneer je met z’n tweetjes woont. Vloeren die ideaal zijn voor gezinnen, zijn bijvoorbeeld PVC vloeren of laminaat. Laminaat kopen, is altijd een goede keuze. Zo zijn deze vloeren kleurvast en vochtbestendig. Je plaatst ze in elke ruimte, van de keuken tot de badkamer. Deze vloeren blijven jarenlang mooi! Beide soorten vloeren zijn makkelijk te onderhouden. Stofzuig en dweil regelmatig, dat is voldoende voor een schone en onderhouden vloer.

2. Bepaal je persoonlijke wensen

Daarnaast is het goed om na te denken over je smaak. Wat is de interieurstijl waar je voor gaat of heb je al een hele inboedel waar je rekening mee moet houden? Hou je van een stoere, industriële uitstraling? Dan zou je bijvoorbeeld voor een betonlook gietvloer kunnen gaan. Wil jij een karakteristieke houten vloer? Ook dat is mogelijk! Deze vloeren hebben wel meer onderhoud nodig om hun originele look te behouden. Op zoek naar een vloer die de houtlook heeft, maar gemakkelijk te onderhouden is? Dan komen we weer terug bij de optie laminaat. Kies uit allerlei designs, zo is er altijd een vloer die bij jouw wensen aansluit.

Stel je budget vast en bedenk wie de vloer gaat leggen

Vervolgens is het goed om je budget van vast te stellen. Voor een lager budget zijn er ook vele mogelijkheden. Zo kun je kijken naar PVC of laminaat vloeren. Wil jij je laten inspireren? Dan is het mogelijk om langs te gaan in een showroom bij jou in de buurt. Hier kun je alle soorten vloeren in het echt bewonderen en krijg je advies over de verschillende opties.

Een tip om wat meer geld over te houden voor de vloer zelf, is om je vloer zelf te leggen. Sommige vloeren zijn hier meer geschikt voor dan anderen. Een gietvloer kun je het beste laten leggen door experts. Laminaat leg je weer gemakkelijker zelf. Zo bespaar je geld dat je weer goed kunt gebruiken voor andere dingen.