Wooninspiratie 5x interieurinspiratie voor wijnliefhebbers

5x interieurinspiratie voor wijnliefhebbers

interieurinspiratie voor wijnliefhebbers

Als je aan wijn denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan interieur (en vice versa).
Als je op zijn tijd een glas wijn drinkt, dan heb je ook geen (enorme) voorraad aan wijn flessen die je ergens kwijt moet. Echter, ben je een fervent wijndrinker en weet je een goed glas wijn op waarde te schatten? Dan is de kans groot dat je toch een aantal flessen wijn in huis hebt en wat is er nu leuker dan deze wijn daadwerkelijk een mooie plek te geven in het interieur?

1. Verzameling in je wijnkelder

Natuurlijk zou je als wijnliefhebber of verzamelaar graag de beschikking hebben over een speciaal ingerichte wijnkelder. Heerlijk toch als je gasten ontvangt voor het diner of voor een mooie zomeravond en je daarvoor een mooie wijn kan uitzoeken in de kelder. Echter, lang niet iedereen heeft de luxe en de ruimte voor een wijnkelder of heeft überhaupt een kelder. En hoe leuk is het als je gasten ontvangt en deze ook daadwerkelijk je wijnvoorraad kunnen zien zonder hiervoor naar de kelder te moeten.

2. Wijn in zicht

Tegenwoordig is het lang niet gek meer om flessen wijn in je interieur op te nemen; het is juist helemaal van nu. Natuurlijk kun je je wijnvoorraad in de keuken uitstallen, maar mocht je nog een nieuwe keuken nodig hebben, denk dan eens aan een inbouw wijnklimaatkast. Je ziet meteen hoe je voorraad eraan toe is en je kunt mooi met je wijnflessen pronken. En met een mooie wijnkoeler op zich kom je ook al een heel eind.

3. Ingericht voor wijn

Heb je geen ruimte over, maar wil je toch je wijnvoorraad ‘bij de hand’? Laat dan een zogenoemde wijnbar of wijnkastje maken of ga zelf creatief aan de slag. De stijl van de wijnbar kun je aanpassen op je interieur. Is je interieur meer landelijk, denk dan aan een wijnkast van hout. Is je interieur wat strakker of industrieel? Kies dan voor een RVS model inbouw wijnkoelkast in combinatie met onbewerkt hout. Minder budget? Wat te denken van een (speciaal gemaakte) mooie wijnkast of een wijnrek in de woonkamer. Naast de televisie of tegen een lege muur trek het sowieso de atandacht! Bewaar wijn als het even kan wel liggend. Zeker voor flessen met een kurk is belangrijk.

4. Wijn koel houden

Bewaar je je wijn in de woonkamer of keuken in een wijnrek en zonder koelmogelijkheden? Zorg dan dat je, als je een wijn hebt uitgekozen om te serveren of zelf van te genieten, je deze (ruim) op tijd te koelen legt. Dan heb je geen wijnkoelkast nodig. kies nog wat wijn accessoires uit, zoals een kurkentrekker en onderzetters en proost.

5. Meubels gemaakt van wijnkurken

Ben jij een écht wijnliefhebber? Dan mogen meubels en accessoires gemaakt van wijnkurken niet ontbreken. Een bijzettafeltje met een blad van wijnkurken, een hele grote kurk als bijzettafeltje of kunst van wijnkurken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga op zoek naar meubels en accessoires voor wijnliefhebbers en doe inspiratie op!