Wooninspiratie Werkkamer inspiratie Archiefkast kopen, waar moet je op letten?

Archiefkast kopen, waar moet je op letten?

archiefkast

Wanneer je een archiefkast gaat kopen is het goed te weten wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je een archiefkast aanpassen op de ruimte die je tot je beschikking hebt. Maar ook in verschillende stijlen krijgen. Zodat het een prachtige kast is die prima in ieder kantoor interieur past. Dat is een prettig idee!

Maar archiefkasten zijn veel meer dan alleen handig. Ze zorgen er namelijk ook voor dat alles in een kantoorruimte netjes en overzichtelijk blijft. En wat privé is ook echt privé zal blijven. Waarbij je kan denken aan klantadministratie en andere zaken. Zeker omdat de meeste kantoren open zijn voor toegang is dit belangrijk.

De reden om een archiefkast te nemen

Een archiefkast kopen die je met een duidelijke reden! Je wilt spullen op een goede manier kunnen opbergen. Waardoor het kantoor schoon, netjes en overzichtelijk blijft. Maar er kan ook een heel andere reden achter de aankoop van een archiefkast zitten. Voor ieder bedrijf of elke werkplek kan dit anders zijn. Soms is er behoefte om mappen en documenten uit het zicht te plaatsen, dienen de kasten als uitstraling binnen een kantoor of heb je gewoon de behoefte aan voldoende opbergruimte. Het kan dus van alles zijn.

De beschikbare ruimte die je hebt

Bij het kiezen van een archiefkast moet je goed rekening houden met de ruimte die je hebt. Je hebt misschien maar een bepaald aantal vierkante meters tot je beschikking. Dan wil je een kast die bij de ruimte past. En dat is natuurlijk ook als je een groter kantoor hebt. In dat geval kun je bijvoorbeeld voor een lagere maar brede kast kiezen. Die goed bij de ruimte en inrichting past. Wanneer je veel ruimte hebt is een lage kast mooier, waarbij er dus ruimte is voor sfeer en kunst wat ook de werksfeer weer ten goede zal komen!

Het soort deuren van de archiefkast

Een archiefkast bestaat eigenlijk al heel lang. Waar iedereen de grijze oude kasten kent en daar misschien ook direct aan denkt is dat nu anders. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Waarbij je zelfs kunt kiezen voor het soort deur dat je wilt. Wil je openslaande deuren omdat je voldoende ruimte hebt. Of misschien toch liever de schuifdeuren en roldeuren. Er is werkelijk van alles mogelijk waardoor je een archiefkast aan je kantoor kunt aanpassen. Dus ook als je al een ingericht kantoor hebt.

Kant-en-klaar of zelfbouw

Dan heb je ook nog het soort bouw. Veel archiefkasten kun je kant-en-klaar laten leveren. Maar er zijn ook kasten die je zelf nog in elkaar moet zetten. Je denkt er misschien niet direct bij na maar ook dit heeft voordelen. Als je met een grote kant-en-klaar kast niet op de juiste ruimte kunt komen bijvoorbeeld.

Het soort model archiefkast

De modellen hebben we al een beetje besproken. Het soort deur kun je kiezen en de hoogte van een dergelijke kast. Maar ook de kleuren en uitstraling kun je zelf bepalen. Wil je een heel moderne kast of een massieve uitstraling. Ook dit hangt weer sterk samen met het soort kantoor dat je hebt en de ruimte. Een massieve uitstraling op een klein kantoor zal je kantoor niet ten goede komen. Kies dus bewust!