Wooninspiratie Badkamer inspiratie 7 Badkamer voorbeelden: inspiratie en ideeën!

7 Badkamer voorbeelden: inspiratie en ideeën!

Badkamer voorbeelden

Van plan om je badkamer opnieuw in te richten? Of staat er zelfs een complete badkamer verbouwing op de planning? Dan kan je vast wel wat badkamer inspiratie gebruiken. Om je stijl te bepalen, alvorens je badkamermeubels en accessoires aanschaft, is het van belang om te zoeken naar badkamer voorbeelden ter inspiratie. Welke badkamer spreekt jou het meest aan? Wij hebben een groot aantal mooie badkamer voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Zo kun je ideeën en inspiratie opdoen voor jouw droombadkamer!

7 mooie badkamer voorbeelden

De mogelijkheden van een badkamer inrichten zijn eindeloos. Ga je voor een moderne badkamer inrichting of juist een landelijke inrichting? Voordat je aan de slag gaat met het (her)inrichten van je badkamer is het belangrijk dat je weet wat jij nou écht een mooie badkamer vindt. Uiteraard is het wel belangrijk om rekening te houden met de grootte van je badkamer. Bij een grote ruimte kun je helemaal los gaan met inspiratie en ideeën, terwijl een kleien badkamer juist heel praktisch ingedeeld moet worden. Wij hebben allerlei badkamer voorbeelden verzameld ter inspiratie. Vind jij onderstaande badkamer ook zo mooi?

#1. Moderne design badkamer

moderne design badkamer

Bovenstaande badkamer heeft een prachtig modern design. Deze badkamer is een goed voorbeeld van wat badkamertegels met de uitstraling van je badkamer kunnen doen. De prachtige tegels in natuurlijke kleuren geven de badkamer een rustige en sfeervolle uitstraling. De ledstrip verlichting maakt het bad een echte eyecatcher.

#2. Moderne badkamer

moderne badkamer

Deze kleine badkamer is erg praktisch ingedeeld, waardoor er ruimte is voor zowel een bad als douche. De combinatie van zwart en wit zien we tegenwoordig steeds vaker. Vooral zwarte badkamermeubels en douche accessoires zijn erg populair. Het plaatsen van een grote spiegel, zoals op bovenstaande voorbeeld, geeft een kleinere badkamer een ruimtelijk effect. Een goed idee voor als je een kleine badkamer hebt die je wilt (her)inrichten!

#3. Marmerlook badkamer

marmerlook badkamer

Marmerlook tegels voor in de badkamer zijn op dit moment ongekend populair. Deze veelzijdige badkamertegels passen zowel bij een landelijke als industriële inrichting. Marmerlook tegels geeft je badkamer een chique uitstraling, maar straalt bovenal ook rust uit. Marmerlook tegels in combinatie met zwart of hout(look) badkamermeubels en accessoires geeft je badkamer een stijlvolle uitstraling.

#4. Minimalistische badkamer

Minimalistische badkamer

Hou jij van een strakke badkamer? Een minimalistische inrichting, zoals het voorbeeld hierboven, heeft een rustige uitstraling én is ook nog eens ontzettend praktisch. Zo zijn minimalistische badkamer erg gemakkelijk schoon te houden. Ook niet geheel onbelangrijk.

#5. Industriële badkamer

industriele badkamer

We kunnen tegenwoordig niet meer om de industriële woonstijl heen. De woonbladen, social media en woonwinkels: overal vindt je de industriële woonstijl. Ook bij het inrichten van badkamer zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een industrieel uiterlijk. Een industriële badkamer kenmerkt zich door het gebruik van stoere materialen, moderne accessoires en donkere kleuren.

#6. Klassieke badkamer

klassieke badkamer

Kenmerkend voor een klassieke badkamer zijn patroontegels en sierlijke kranen. Op het badkamer voorbeeld hierboven vind je zo’n sierlijke kraan. Een klassieke badkamer inrichting wil niet zeggen dat de ruimte een ouderwetse uitstraling heeft. Het mixen van klassieke elementen in combinatie met zachte tinten geeft de badkamer een rustige uitstraling.

#7. Moderne badkamer

moderne badkamer met visgraat

Visgraat vloeren zijn tegenwoordig razend populair. Maar wist je dat er ook visgraat badkamertegels zijn? Dit geeft je badkamer een trendy uitstraling. Visgraat tegels passen perfect bij een moderne, landelijke of industriële inrichting van je badkamer.