Wooninspiratie Tuin inspiratie BBQ feest organiseren: tips en inspiratie

BBQ feest organiseren: tips en inspiratie

BBQ in tuin

Op een warme zomeravond is er niets lekkerder dan in de tuin zitten en dat doe je het liefste met je familie of vrienden. Een leuke activiteit om te organiseren tijdens de zomer is een barbecue feest. Je brengt je favoriete mensen bij elkaar, eet en drinkt gezellig samen en geniet van de warme zomeravond. We zetten een aantal tips voor je op een rij om een fantastisch barbecue feest te organiseren!

Zorg voor een goede barbecue

Een barbecue feest kan moeilijk plaatsvinden zonder een goede barbecue. Zorg ervoor dat je een barbecue met voldoende ruimte kiest voor het gezelschap. Je kiest uit barbecues op gas en houtskoolbarbecues. Voor een rokerige en karakteristieke barbecuesmaak kies je de tweede optie. De voordeligere optie is de houtskoolbarbecue, al is deze vaak iets kleiner van formaat en dus minder geschikt voor een grote groep. Als je kijkt naar de verkrijgbare barbecues online, dan is er voor elk gezelschap wel een goede barbecue te vinden.

Lees ook: het beste Big Green Egg alternatief

goede bbq

Boodschappen voor de BBQ doen

Ter voorbereiding op je barbecue feest doe je boodschappen. Hiervoor is het belangrijk om te weten hoeveel mensen er komen en te peilen hoeveel iedereen wil eten. Zo kun je gericht boodschappen doen en houd je geen grote hoeveelheden over. Peil wat iedereen wil eten: vlees, vis of vega producten? Een andere optie is om mensen te vragen om zelf iets mee te nemen voor op de barbecue, net als een drankje naar keuze. Wanneer je alles zelf inkoopt, is het verstandig om even na te vragen wat mensen willen eten en drinken.

Zorg voor voldoende bijgerechten

Een barbecue is niet geslaagd zonder voldoende bijgerechten. Sla stokbroden met lekkere smeersels erbij in, maak een frisse salade met groente of maak een vullende aardappel- of pastasalade. Daarnaast is het ook belangrijk om voor voldoende sauzen te zorgen. Een barbecue is meer dan alleen vlees of vis voor op de barbecue zelf; sauzen en bijgerechten mogen dus niet ontbreken.

De tuin decoreren voor de gelegenheid

Je wilt je tuin graag goed voorbereiden op het feest. Dit betekent dat je voor één of meerdere tafels zorgt met voldoende stoelen voor al je gasten. Kies een mooie plek in de tuin uit, het liefst niet te ver van de barbecue en van de plek waar je de bijgerechten, sauzen en drankjes neerzet. Op tafel zet je sfeervolle verlichting of je hangt een lichtsnoer op boven je terras. Zo hoef je geen felle lichten aan te doen, maar is er ook na zonsondergang genoeg licht.