Wooninspiratie Woonkamer inspiratie Wat is de beste geluidsinstallatie voor in de woonkamer?

Wat is de beste geluidsinstallatie voor in de woonkamer?

geluidsinstallatie woonkamer

De tv’s van tegenwoordig zijn qua beeld prachtig en zeer realistisch weergegeven. Bij een natuurfilm waan je je soms letterlijk in de jungle of onder water tussen de vissen en dolfijnen. Maar met het geluid in de tv’s is het tegenwoordig soms nog steeds droevig gesteld. Echter zijn er gelukkig genoeg oplossingen om ervoor te zorgen dat behalve een zeer mooi en realistisch beeld, ook het geluid krachtig en mooi klinkt. Wat is de beste geluidsinstallatie voor in de woonkamer om optimaal te kunne genieten van beeld- en geluid? Hieronder geven wij voorbeelden om het beste geluid voor jouw woonkamer te kunnen kiezen.

Stereoluidsprekers in de woonkamer

Bij stereoluidsprekers kies je een versterker en twee luidsprekers en die plug je in de tv. Bij ruimtegebrek kun je kiezen voor kleinere boxen en versterker ter ondersteuning van je tv. Heb je meer ruimte dan kun je kiezen voor grote, staande boxen en een grotere versterker. Dit zorgt voor mooi geluid, ook in een kleine ruimte. Verder zorgen stereoluidsprekers voor veel flexibiliteit, omdat de onderdelen in- en uit te pluggen zijn en heb je weinig last van kabels.

Soundbar als geluidsinstallatie in de woonkamer

Een soundbar is een langwerpige of compacte speaker die onder of op je tv te bevestigen is. Vaak zit hier ook nog een extra losse versterker bij, die kan zorgen voor extra bass en een voller geluid. Ook bij deze optie heb je weinig last van kabels, kun je met een compacte speaker zorgen voor een vol en krachtig geluid en is een soundbar vaak gemakkelijk te installeren via plug and play.

Surround system in de woonkamer

Ben je een echte filmliefhebber en wil je in je woonkamer een unieke bioscoopervaring beleven? Kies dan voor een surround system, waarbij uit elke hoek van je woonkamer een krachtig en vol geluid komt, waardoor het lijkt alsof je je midden op de filmset bevindt. Een all-in one surround systeem is compleet uitgerust met luidsprekers, een controlcenter en versterker. Wil je het geluid naar een nog hoger niveau tillen? Kies er dan voor om je surround system zelf samen te stellen met 5 of 7 luidsprekers, versterker en een controlecenter. Dit is de meest prijzige optie, maar zorgt wel voor de ultieme ervaring tijdens het film kijken.

Kijk online voor de beste draadloze speaker, versterker, controlecenter en andere aspecten om jouw perfecte geluidssysteem set samen te stellen en hier de komende jaren van te kunnen genieten tijdens het kijken van een serie, sportwedstrijden, natuurdocumentaire of spannende film met familie of vrienden.