Wooninspiratie Tuin inspiratie Beste robotmaaier zonder draad

Beste robotmaaier zonder draad

Beste robotmaaier zonder draad

Wil jij vooral genieten van een prachtig gazon? Dan is een robotmaaier absoluut een goede keuze die je veel werk en inspanning uit handen neemt. Maar welke robotmaaier is nu een goede keuze. Er zijn nu eenmaal bijzonder veel verschillende soorten en modellen te koop met elk hun eigen functies. Daarom hebben wij de beste 3 modellen voor je op rij gezet.

Maar voor wij deze modellen aan je gaan voorstellen even wat meer informatie over een robotmaaier zonder draad. Er hoort nu eenmaal wat uitleg bij. Want hoe werken deze eigenlijk en waar moet je tuin aan voldoen.

Bij een robotmaaier zonder draad zijn er onder en rondom de maaier sensoren aanwezig die de ondergrond en omgeving scannen. Zo weet de robotmaaier precies of er gras onder aanwezig is of dat er voorwerpen in het gras staan; waartegen gebotst kan worden. Dat is natuurlijk heel handig.

Het opladen van een robotmaaier verloopt handmatig of via een laadstation. Een beetje afhankelijk welke uitvoering je kiest. De meeste deluxe modellen hebben een station welke je op een willekeurige plek in de tuin kunt plaatsen.

1. Bosch INDEGO S+ 350

Bosch INDEGO 350-min

Deze Bosch Indego 350 is absoluut een van de beste robotmaaiers van dit moment. Met een krachtige 18 volt accu en speciale wielen kan hij zonder problemen hellingen opkomen en het gazon maaien. De maaicapaciteit van de lithium accu is circa 30 minuten. Hoewel dit kort lijkt zul je van deze robotmaaier absoluut plezier en gemak hebben.

> Bekijk hier de prijs en reviews van de Bosch INDEGO S+ 350

De messen voor het maaien van het gazon zijn in het midden geplaatst. Waardoor deze robotmaaier meer kracht heeft en stabieler is. Met een snijbreedte van 19 centimeter is het maaien in een handomdraai geklaard.

Het bedienen van de robotmaaier kan via een mobiele applicatie. Deze kun je op vrijwel elke smartphone installeren. Je kunt de tijd van het maaien bepalen als de oppervlakte van de te maaien oppervlakte. De applicatie is een goede en mooie toevoeging die je veel gemak zal opleveren.

Wanneer de robotmaaier opgetild wordt worden de messen ingetrokken. Daarnaast zal de maaier van richting veranderen wanneer er obstakels zijn. Dit is niet alleen bijzonder handig maar ook nog eens heel veilig.

Voordelen van de Bosch INDEGO 350

  • Hoge capaciteit voor het maaien van een gazon
  • Kan kleine hellingen probleemloos betreden
  • Heeft sensoren voor optillen en botsen tegen objecten

> Bestel direct de Bosch INDEGO S+ 350 op Bol.com

2. Flanner Robotmaaier

flanner robotmaaier

De Flanner robotmaaier is niet alleen een slimme oplossing. Deze robotmaaier is ook nog eens bijzonder vanwege het gemak. Waarbij het volledig opladen slechts 3,5 uur in beslag zal nemen en je via een mobiele applicatie direct kunt instellen om welke tijd er gemaaid moet worden.

> Bekijk hier de prijs en reviews van de Flanner robotmaaier

Zoals je mag verwachten van deze geweldige robotmaaier is dat er veel sensoren aanwezig zijn die het maaien makkelijker maken. Zo weet de maaier wanneer er gras onder heb is en zal dan pas beginnen met maaien. Ook een bots, til en regenbeveiliging zijn aanwezig. Wat het systeem bijzonder prettig en veilig maakt.

Deze robotmaaier maakt relatief weinig geluid met slechts 60 decibel. Waardoor het niet hinderlijk is om tijdens het maaien in de tuin te zitten. Daarnaast kun je de tijden voor het maaien instellen. Waardoor je kunt bepalen dat er op bepaalde momenten niet gemaaid zal worden.

Het schoonmaken en onderhouden van de Flanner Robotmaaier is bijzonder eenvoudig. Je kunt het vuil er middels een tuinslang afspoelen. Dit kan zonder risico’s en op een volledig veilige manier.

Voordelen van de Flanner Robotmaaier

  • Snel opgeladen en een laadstation aanwezig
  • Heeft een hoge capaciteit en kan grote oppervlakte aan
  • Maakt weinig geluid tijdens het maaien

> Bestel direct de Flanner robotmaaier op Bol.com

3. Stiga Autoclip 230 S

Stiga Autoclip 230 S

De Stiga Autoclip 230 S is een van de beste robotmaaiers van dit moment. Deze maaier kan een oppervlakte van maar liefst 2000 vierkante meter aan dankzij de krachtige motor. Daarnaast gaat de robotmaaier langer mee door het gebruik van inductiemotoren zonder koolborstels.

> Bekijk hier de prijs en reviews van de Flanner robotmaaier

Een groot voordeel van deze maaier is dat deze gebruiksklaar is. Je hoeft deze dus niet te installeren. Waarbij de robotmaaier zelf het gazon detecteert en direct kan beginnen met het maaien van het gazon.

Wat deze robotmaaier bijzonder efficiënt maakt is de herkenning van reeds gemaaide delen van een gazon. Daarnaast bieden de sensoren die aanwezig zijn extra veiligheid. Zo is er een bots en til beveiliging aanwezig. Daardoor werkt het ook nog eens bijzonder veilig. De slimme sensoren detecteren obstakels en regen.

Het schoonmaken van deze maaier is eenvoudig en snel geregeld. De onderkant kun je spoelen en de delen zijn makkelijk bereikbaar om schoon te maken.

Voordelen van de Stiga Autoclip 230 S

  • Direct te plaatsen en ook gebruiken
  • Slimme sensoren
  • Eenvoudig en snel opgeladen
  • Te bedienen via de app

> Bestel direct de Stiga Autoclop 230S robotmaaier op Bol.com

Conclusie: wat is de beste robotmaaier zonder draad?

Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende robotmaaiers met elk hun eigen kenmerken en voordelen. De keuze die je maakt zijn een beetje afhankelijk van de te maaien oppervlakte en het gemak dat je wilt hebben of ervaren. Waarbij weinig geluid en hoge capaciteit een absolute must zijn.

Vrijwel elke robotmaaier in onze top 3 kan een kleine helling zonder moeite betreden en gaat obstakels op een gazon uit de weg. Daarnaast zijn er sensoren aanwezig waardoor de maaier zonder gevaar opgetild kan worden.

Welke keuze je ook maakt, de robotmaaiers die wij bieden zijn elk een top keuze voor het moeiteloos maaien van elk gazon, klein en groot. Voor het maaien van een gazon zijn geen draden om het gazon nodig. De maaiers herkennen zelf op welke plekken gras gemaaid moet worden.

Met een robotmaaier kies je dus voor gemak en plezier!