Wooninspiratie Woonkamer inspiratie De beste plekken voor een TV Beugel

De beste plekken voor een TV Beugel

TV ophangen

Je hebt net die mooie nieuwe flatscreen-tv gekocht waar je al een tijdje over droomde. Maar nu moet je beslissen waar je hem gaat ophangen. Goed nieuws: je hebt niet per se een tv-meubel nodig om hem op te zetten. Een tv-beugel van TVbeugels.nl kan een handige oplossing zijn om ruimte te besparen en je woonkamer een moderne uitstraling te geven. Maar waar moet je die tv-beugel precies installeren? In dit artikel laten we je de beste plekken zien om je tv op te hangen.

De TV boven de open haard

Een veelgekozen plek om je tv op te hangen is boven de open haard. Hierdoor krijgt je woonkamer meteen een knusse en moderne uitstraling. Maar let op een paar dingen. Eerst en vooral, check of de hitte van de open haard je tv niet kan beschadigen. Nieuwere flatscreen-tv’s kunnen hier meestal beter tegen, maar het is slim om dit dubbel te checken voordat je de tv monteert. En zorg ervoor dat de tv op ooghoogte komt te hangen om nekklachten te vermijden tijdens het kijken.

Aan de muur tegenover de bank

Een veelgebruikte plek is de muur recht tegenover de bank. Dit is ideaal als je een knusse zithoek hebt waar je samen met vrienden en familie films en tv-programma’s wilt kijken. Zorg er wel voor dat de tv op ooghoogte hangt en recht tegenover de bank is gemonteerd voor de beste kijkervaring.

In de hoek van de kamer

Heb je niet veel ruimte in je woonkamer? Dan kan het slim zijn om de tv in een hoek te hangen. Er bestaan speciale tv-beugels die specifiek gemaakt zijn om in hoeken te passen. Hiermee bespaar je niet alleen ruimte, maar geef je je kamer ook een bijzondere uitstraling.

In de slaapkamer

De woonkamer is natuurlijk niet de enige plek waar je een tv kunt ophangen. Veel mensen zetten ook een tv in hun slaapkamer voor in de avond. Een handige plek is vaak aan het voeteneind van het bed, zodat je vanuit bed lekker kunt kijken. Maar let op dat je de tv niet te hoog hangt om nekklachten te voorkomen.

In de keuken

Als je graag tv kijkt tijdens het koken of eten, is de keuken een prima plek voor een kleine tv. Je kunt overwegen om de tv aan de muur te hangen, zodat je geen kostbare ruimte op het aanrecht verliest. Met de juiste tv-beugel en plaatsing kun je optimaal genieten van je favoriete programma’s en films in stijl en comfort. Veel kijkplezier!