Wooninspiratie Tuin inspiratie Dingen die je nodig hebt om je tuin te onderhouden

Dingen die je nodig hebt om je tuin te onderhouden

tuin onderhouden

Om je tuin te onderhouden heb je verschillende gereedschappen nodig. Je zult veel dingen moeten kopen, en niet slechts een of twee. Je moet verschillende artikelen kopen die je zullen helpen je tuinruimte te behouden en in goede staat te houden.

Kettingzaag

Een kettingzaag is een hulpmiddel om bomen en brandhout om te hakken, maar het is ook een van de gevaarlijkste hulpmiddelen die je in je tuin kunt gebruiken. Wees voorzichtig bij gebruik en neem voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van een veiligheidsbril, handschoenen, laarzen en gehoorbescherming om letsel te voorkomen. Volg ook alle instructies van de fabrikant voor het juiste gebruik van deze tool.

Bladblazer

Een bladblazer is een handig hulpmiddel om bij de hand te hebben als het gaat om het onderhoud van je buitentuin. Het is geen vacuüm, dus gebruik het niet op die manier. Een bladblazer kan worden gebruikt voor het verzamelen van bladeren en ander vuil dat zich tussen de harksessies op de grond heeft opgehoopt, maar mag niet worden gebruikt als alternatief voor harken. Er zijn twee hoofdtypen bladblazers, namelijk gasaangedreven en elektrische modellen met snoer/snoerloos. Op gas aangedreven exemplaren zijn doorgaans krachtiger dan hun elektrische tegenhangers, maar ze vereisen ook meer onderhoud in termen van gastanks en filters.

Bodemtype-afhankelijke meststof

Het type meststof dat je gebruikt is afhankelijk van de grondsoort in je tuin. Heb je zandgrond, dan kun je kiezen voor een organische meststof die is gemaakt van natuurlijke materialen zoals bloedmeel, beendermeel en steenfosfaat. Deze meststoffen helpen je zandgrond te verrijken met voedingsstoffen om een ​​gezonde plantengroei te ondersteunen. Heb je zware klei- of kleileemgronden, dan zijn voor deze grondsoorten chemische meststoffen aan te raden. Dat komt omdat ze niet goed weglopen en mogelijk vatbaar zijn voor schimmel- en algengroei bij gebruik van organische meststoffen.

Compost

Compost is een geweldige manier om je planten te bemesten. Composteren helpt ook om afval te verminderen en houdt het buiten de stortplaatsen. Dit is belangrijk omdat het grootste deel van het huishoudelijk afval afkomstig is van organische bronnen, zoals voedselresten en tuinafval. Er zijn twee manieren waarop je kunt composteren: met een binnensysteem of een buitensysteem. Binnensystemen gebruiken bakken om de compost warm genoeg te houden voor de microben erin om materialen af ​​te breken tot bodemvoedingsstoffen voor je tuinplanten.