Wooninspiratie Slaapkamer inspiratie Dit zijn de voordelen van een seniorenbed

Dit zijn de voordelen van een seniorenbed

seniorenbed

Ouder worden is niet altijd even makkelijk. Je merkt dat je niet meer zo flexibel bent als vroeger, bewegen kost meer inspanning dan eerst en als je een beetje pech hebt krijg je ook nog last van ouderdomsklachten. Daarnaast wordt de kans op chronische gezondheidsklachten ook groter. Dat alles kan een effect hebben op je nachtrust en dat is natuurlijk heel vervelend. Gelukkig bestaan er tegenwoordig seniorenbedden die je ondersteunen terwijl je ouder wordt, welke afgestemd zijn op de behoeften van senioren. Hier lees je wat de voordelen zijn van een seniorenbed.

De handige functies van een seniorenbed

Allereerst bieden veel beddenspecialisten de mogelijkheid om je seniorenbed te laten uitrusten met een heleboel handige extra functies. Net als bij een normaal bed kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een elektrisch bed te nemen, zodat je de houding op ieder moment zelf aan kunt passen naar een stand die prettig is voor jouw lichaam. Ook kun je kiezen voor een hoog-laag bed, dat is een verstelbaar bed dat veel gebruikt wordt in de thuiszorg om een ergonomische lighouding te bevorderen. Dit is niet alleen handig als je al thuiszorg hebt, je kunt je bed ook uitrusten met deze functie met het oog op de toekomst, want je weet nooit wat er met je gebeurt.

Een derde functie die vooral heel handig is voor mensen met neuropathische pijn of veel spanning, zoals mensen met Parkinson, is de FPS-technologie. Deze technologie vermindert lichamelijke klachten door middel van subtiele geluidsgolven. Over deze technologie lees je meer op Desuite.nl. Als laatste is het ook mogelijk om hulpmiddelen zoals een uitstaphulp of een papegaai te laten installeren. Een specialist zoals De Suite denkt tijdens het hele verouderingsproces met je mee en plaatst de benodigde hulpmiddelen zodra het nodig is. Op deze manier kun je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Hoogte seniorenbed

Een tweede factor die ontzettend belangrijk is bij de aanschaf van een seniorenbed is de hoogte. Normale bedden zijn vaak te laag en daardoor kost het senioren veel moeite om uit bed te komen. De aangenaamste instaphoogte varieert tussen de 45cm en 65 cm en bij het kopen van een seniorenbed wordt gemeten wat de ideale instaphoogte is voor jou. Op deze manier wordt het in en uit bed stappen ook weer een stuk makkelijker.

Even stijlvol als een normaal bed

Een laatste kenmerk van een seniorenbed is dat je tegenwoordig van buitenaf in veel gevallen niet hoeft te merken dat je een seniorenbed hebt. Tegenwoordig kunnen de extra functies handig verborgen worden in het bed en wat betreft de afwerking heb je net zoveel keus als bij een normaal bed. Als je erover nadenkt om een seniorenbed te kopen, dan kun je zeker ook alvast nadenken over het materiaal, de kleur en de buitenkant van je bed. Doordat beddenspecialisten echt maatwerk leveren kun je ervoor zorgen dat je bed perfect afgestemd is op jouw smaak én je hulpvraag. Voor ouderen heeft een seniorenbed dus een hoop voordelen ten opzichte van een normaal bed.