Woonstijlen Eclectisch interieur: hoe creëer je deze stijl?

Eclectisch interieur: hoe creëer je deze stijl?

Eclectisch interieur

Je bent op zoek naar een nieuwe stijl voor je woning en je wilt eens iets helemaal anders. Je wilt natuurlijk iets dat het beste bij je past. Je kunt kiezen voor één stijl, maar wat als je er meerdere combineert? Kies bijvoorbeeld voor een eclectisch interieur. Het is begrijpelijk als je hier nog nooit van hebt gehoord, daarom lees je in dit artikel wat het precies inhoudt en hoe je deze stijl het beste tot zijn recht laat komen in jouw prachtige interieur.

Hoe creëer je een eclectisch interieur?

De woonstijl eclectisch staat voor het combineren van de beste stijlelementen uit voorgaande stijlperiodes. Het is natuurlijk prachtig om verschillende oude stijlen met elkaar te combineren en tot een hip en persoonlijk eclectisch interieur te komen. Je maakt gebruik van diverse materialen, kleuren en structuren. Je start met een stijl en langzaam breid je dit uit tot meerdere stijlelementen. Zo komen je meubels uit een landelijke stijl, zoals een authentieke houten tafel en een oude lederen bank. Als eyecatcher kun je kiezen voor een strak element zoals een opvallend kleed op de vloer.

Inspiratie voor eclectisch wonen

Accessoires spelen een grote rol bij het samenstellen van een eclectisch interieur. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zo kun je kiezen voor een oude vaas of een ouderwets schilderij. Het is natuurlijk ook leuk om langs een tweedehands winkel te gaan en jouw eclectisch interieur aan te vullen met prachtpareltjes. Hierdoor krijg je al snel een eclectische uitstraling en creëer je authenticiteit. Het is wel belangrijk dat je op een subtiele manier combineert en niet laat lijken op variant van extreme verzamelwoede.

Blijf dicht bij jezelf

Enkele tips die je helpen bij het ontwikkelen van een eclectisch interieur is niet te kiezen uit meubels van een catalogus. Hier vind je dezelfde meubeltypes en het is juist de bedoeling dat je verschillende oude stijlen combineert. Blijf vooral dicht bij jezelf en ga na waar jij je het prettigst bij voelt. Een eclectisch interieur komt het beste tot zijn recht met jouw eigen creativiteit. Mocht je enthousiast zijn geworden dan is het zeker een aanrader om te starten met deze prachtige woonstijl!