Wooninspiratie Woontips Een vloerkleed kiezen? Let op deze punten!

Een vloerkleed kiezen? Let op deze punten!

vloerkleed kiezen

Wil je een vloerkleed in huis? Het is een verbindende factor die de ruimte helemaal afmaakt, dus het is zeker de moeite waard om hiervoor te gaan. Het is alleen wel belangrijk dat je precies weet waar je op moet letten als het om afmeting, materiaal en kleur gaat. Je krijgt hier enkele tips voor het kiezen van het juiste vloerkleed.

1. Het juiste formaat kiezen

Het begint allemaal bij het kiezen van het juiste formaat. Hier gaat het dan ook het vaakst fout. Het is belangrijk om te voorkomen dat het kleed te klein is. Dit laat je kamer namelijk veel kleiner ogen dan deze is. Het is vooral fijn om een groot kleed te hebben en de meubels zoveel als mogelijk naar de hoeken te brengen. Zo maak je er een zone van en lijkt de ruimte direct al een heel stuk groter. Hoe groter het kleed is, hoe groter de zone ook lijkt. Dit kan met vierkante, rechthoekige en ronde kleden. Kijk ook eens voor vloerkleden online bij Webkarpet.nl. Zij hebben een uitgebreid aanbod vloerkleden in allerlei soorten, maten en vormen.

2. Meer dan alleen de zithoek

Een kleed wordt vaak als de oplossing voor een zithoek gezien omdat het lekker huiselijk is. Dat is echter lang niet het enige wat je ermee kan. Het is een manier om de ruimte te verdelen in zones. Je kan er dus ook een ander deel van de kamer mee markeren. Denk bijvoorbeeld aan de eethoek, met een kleed onder een vrijstaande tafel. De tafel krijgt dan alleen maar meer de nadruk. Met een kleed maak je de akoestiek van een ruimte ook veel beter. Ook dat speelt mee wanneer je op zoek gaat naar een goed kleed om in je kamer te leggen. Ongeacht de gekozen plek.

3. Omgaan met kleur

Een kleed kan ook helpen om de ruimte leuk in te vullen. Je kiest natuurlijk voor een groot kleed. Een fijne print of een mooi patroon kan dan voor goede vulling zorgen. Het kan goed passen bij de accessoires die je gekozen hebt. Wat ook aantrekkelijk kan zijn, is een effen kleur die goed matcht met de kleuren van je muren. Het is belangrijk om je kleed als laatste aan te schaffen. Zo kan je deze goed aanpassen aan alles wat je verder hebt gekozen. Zo wordt het kleed een echte eyecatcher. Het is altijd mogelijk om een kleed te vinden dat past bij de look van je woning. Er is namelijk een eindeloos groot assortiment.