Wooninspiratie Slaapkamer inspiratie Ensuite badkamer: stap vanuit je bed zo onder de douche!

Ensuite badkamer: stap vanuit je bed zo onder de douche!

Ensuite badkamer

Heb jij ook zoveel moeite met ’s ochtends opstaan? De struggle om jezelf van je bed naar de badkamer te slepen kan nogal een uitdaging zijn, zeker wanneer je vroeg op moet staan. Of wanneer je spulletjes in de badkamer hebt liggen die je in de slaapkamer nodig hebt. Je moet dan steeds heen en weer lopen om iets te pakken. Er is hier een erg simpele en ideale oplossing voor, namelijk de badkamer ensuite. Dit is wanneer je badkamer aan je slaapkamer vastzit waardoor je vanaf je bed naar je badkamer kunt kruipen omdat hij dus zo dichtbij is.

Wat is een ensuite badkamer?

Je kunt het vergelijken met een hotelkamer. Hier is namelijk ook de badkamer altijd aan het slaapgedeelte verbonden. In Amerika is dit bijna altijd standaard en ook in Nederland zie je het steeds vaker. Het is niet alleen erg handig, maar het geeft ook nog eens een luxe gevoel. De badkamer hoeft niet erg groot te zijn, een kleine badkamer kan ook al erg fijn zijn. Er zijn erg veel mogelijkheden van de grootte en de inrichting. Je kunt ervoor kiezen om van de slaapkamer en badkamer één grote ruimte te maken waarbij je bad dus eigenlijk in de slaapkamer staat.

Glazen wand als afscheiding

Dat de badkamer aan je slaapkamer vastzit, betekent niet dat dit ook een open ruimte hoeft te zijn. Je kunt er namelijk voor kiezen om de badkamer en slaapkamer te scheiden door een glazen wand er tussen te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie glazen schuifdeur die je zo nodig ook nog open kunt laten staan. Je kunt ook kiezen voor een glazen wand die vastzit. Het lijkt dan net alsof de douche in de slaapkamer staat wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Halve wand als afscheiding

Wanneer je de twee ruimtes toch een klein beetje gescheiden wilt houden, kun je ervoor kiezen om er een halve wand tussen te zetten. Het zorgt voor iets meer rust in de ruimte doordat het toch twee aparte kamers worden op deze manier. Tegelijkertijd kun je wel vanuit de badkamer naar de slaapkamer kijken en andersom.

Badkamer in de slaapkamer is ideaal

Met een badkamer in je slaapkamer kan je heerlijk uit bed stappen om vervolgens onder de douche te stappen. Of beter nog.. om heerlijk te badderen in jullie bad. Een badkamer in de slaapkamer zorgt voor ontspanning en is ook nog eens erg praktisch.