Wooninspiratie Woontips Fitnessruimte in huis maken: tips en inspiratie

Fitnessruimte in huis maken: tips en inspiratie

fitnessruimte in huis maken

Ben je niet op je gemak in je sportschool, maar wil je toch lekker bezig blijven? Dan is thuis een fitnessruimte maken wat je moet doen. Het is namelijk zo dat dit veel voordelen met zich meebrengt. Je kan sporten wanneer het jou uitkomt, bent geen kosten aan een abonnement kwijt, moet nooit wachten tot apparatuur vrijkomt en kan zelf de playlist samenstellen. In dit artikel vind je wat tips en inspiratie.

Bespaar op de kosten

Je kan heel simpel van een kamer een fitnesskamer maken zonder hoge kosten. Leg rubber matten op de vloer. Geef de muren een flitsende kleur. Hang posters van bekende bodybuilders op. Gebruik YouTube als je trainer. Je kan voordelig dumbbells kopen bij elke webshop. Huur iemand in om je trainingsschema op te stellen en voer het daarna uit. Oh, en vergeet je spiegel niet op te hangen.

Waar maak je de ruimte?

Het is leuk om een fitnesskamer in huis te hebben, maar welke kamer is het meest geschikt. Gelukkig is het zo dat eigenlijk elke ruimte als privé sportschool kan dienen. Je kan dus een ruimte op zolder maken, maar ook in de garage of de kelder. Kijk wel uit met je slaapkamer of woonkamer. Daar staan immers meubels en andere obstakels, dus dat is wat minder handig. Het inrichten doe je aan de hand van de ruimte die je hebt voor de spullen.

De juiste vloer kiezen

Het is belangrijk om een harde vloer te kiezen die wel goed dempend is. Wanneer je met gewichten bezig bent, dan moeten deze zacht landen. Parket en keramische tegels zijn dus niet aan te raden. Een pvc vloer werkt daarentegen een stuk beter. Krasvrij, schokbestendig, laag in onderhoud en flexibel is wat je zoekt. Er zijn verschillende soorten vloeren die hier goed bij passen en de rubber mat die je neerlegt speelt ook een grote rol in het dempen.

Aan de slag met ventilatie

Ook de ventilatie is een belangrijke factor. Laat desnoods een dakraam of een ventilatierooster aanleggen als het er nog niet zit. Dit brengt wel wat kosten mee, maar het levert een gezonde omgeving op. Het is belangrijk om goed te kijken waar je dit plaatst. Dit heeft ook te maken met de indeling van de ruimte waar we het eerder al over hadden. Zorg dat je de ruimte hebt om met je gewichten en apparaten aan de slag te kunnen.