Wooninspiratie Woontips Game kamer inrichten? Inspiratie en tips!

Game kamer inrichten? Inspiratie en tips!

game kamer inrichten

Gebruik de tips en inspiratie in dit artikel, om van je kamer een heuse game kamer te maken. Een game kamer bestaat uit verschillende elementen; een console, passende verlichting, een goede en vooral comfortabele stoel voor tijdens het gamen. Bovenal moet de game kamer een ruimte zijn, waar je heerlijk kunt ontspannen na een intensieve dag op school of op het werk.

Tip: kijk eens op sociale netwerken, waar je talloze voorbeelden vindt van game kamers. Het kan je nog meer inspiratie geven, wanneer je meer uit ruimte wilt halen!

Tip 1: maak een plan voor de game kamer

Van je kamer een game kamer maken begint met het uitdenken van een plan. Welke elementen mogen niet in de kamer ontbreken? Wat is een geschikte indeling voor de ruimte? Let hierbij onder meer op de lichtinval vanuit ramen in de game kamer. Je wilt voorkomen dat je tijdens het gamen gestoord wordt door de zon die op het scherm van je console schijnt. Voortdurend een gordijn naar beneden moeten doen is niet wat je wenst. Door vooraf na te denken over een passende indeling voor de game kamer voorkom je dit.

Tip 2: kies voor led verlichting in de ruimte

Een game kamer is niet compleet zonder mooie verlichting. Kies voor led verlichting, daar dit de meest duurzame optie is. Daarbij kun je de led lampen in sommige gevallen aansluiten op het draadloze netwerk in huis. Voordeel hiervan is dat je ze met een app op je telefoon of aan de hand van je stem kunt bedienen. Kies voor led verlichting welke je in verschillende kleuren in kunt stellen. Zo pas je de kleur en intensiteit van de verlichting aan op het type game wat je speelt.

Combineer de led verlichting in de game kamer met een televisie welke over geïntegreerde led verlichting beschikt. Je kunt de led verlichting in de kamer mee laten gaan met de transities van de geïntegreerde led lampen in het scherm. Onder meer Philips biedt deze televisies aan.

Tip 3: zorg voor snel internet in de kamer

Je las al dat je led verlichting in sommige gevallen aan kunt sluiten op het draadloze netwerk in huis. Een stabiele verbinding is cruciaal voor iedere gamer. Je wilt haperingen tijdens het gamen voorkomen. De meest stabiele internetverbinding heb je bij het gebruik van een kabel. Leg een kabelgootje tegen de muur, om de internetkabel netjes weg te kunnen werken. Je kunt het gootje eventueel in dezelfde kleur als je wanden verven. Zo valt deze nog minder op.

Nu is het enkel nog zaak om een goede console en je favoriete games in huis te halen. Toegang tot honderden games op de Playstation? Probeer eens een Playstation Now Abonnement en nodig je vrienden uit om de game kamer uit te proberen!