Wooninspiratie Tuin inspiratie Goedkope bodembedekkers voor in de tuin

Goedkope bodembedekkers voor in de tuin

goedkope bodembedekkers

Niets is zo vervelender dan onkruid in je tuin en het liefst wil je dat zo snel mogelijk bestrijden. Er zijn een aantal milieuvriendelijke oplossingen mogelijk om dit te voorkomen. Zo kun je bodembedekkende planten gebruiken om onkruid voor te zijn. Dit zijn planten die de volledige bodem bedekken waarbij de kruipende groeiwijze er voor zorgt dat onkruid zich niet meer ontwikkelt. In dit artikel lees je een aantal voorbeelden van goedkope bodembedekkers die je kunt planten in je tuin.

Vinca

Een bijkomend voordeel bij het gebruik van bodembedekkers is dat het een prachtige kleur geeft aan je tuin. Zo kun je kiezen voor Vinca, een plant met ovaalvormig blad. Er zijn verschillende soorten waaruit prachtige witte, blauwe of paarse bloemen komen. Wanneer je hem plant in het voorjaar ben je verzekerd van een dichtgegroeide bodem in het najaar. Uiteindelijk wordt deze plant tot zo’n vijftien centimeter hoog. Zo is het niet alleen praktisch, maar het oogt ook nog eens mooi.

Waldsteinia

Een andere bodembedekker die je kunt planten is Waldsteinia, een plant die vrijwel groeit op elke bodem. Ook hier is de beste tijd om te planten in het voorjaar, eenmaal volgroeid kan hij wel tien centimeter hoog worden. Bij het aanleggen van deze plant gebruik je zo’n twaalf tot vijftien stuks per vierkante meter.

Sagina

Een andere goedkope bodembedekker is Sagina, die vooral in Oosterse tuinen tot zijn recht komt. Dit is een mosachtige plant met witte bloemetjes die ongeveer één centimeter hoog wordt. Zeker tussen stapstenen en keien komt deze bodembedekker tot zijn recht.

Cotoneaster

De sterke bodembedekker Cotoneaster groeit op elke ondergrond en groeit met kleine eironde bladeren. Je zult merken dat er in het voorjaar voornamelijk witte bloemetjes tevoorschijn komen en in het najaar vind je prachtige rode besjes. Daarnaast is het een plant die altijd groen zal blijven.

Wat kosten bodembedekkers?

Nu zul je je natuurlijk afvragen wat een bodembedekker kost, echter is dit afhankelijk van de soort en de potmaat. Je kunt in ieder geval rekenen op een gemiddelde prijs tussen de €10,- tot €15,- euro per vierkante meter bodembedekkers.