Wooninspiratie Slaapkamer inspiratie Handige tips bij de aankoop van je nieuwe bed

Handige tips bij de aankoop van je nieuwe bed

bed

Het is leuk om een nieuw bed uit te zoeken. Je moet dit alleen wel goed doen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Daarom is het handig om wat tips te krijgen die je kunnen helpen om de juiste keuze gemakkelijker te maken.

1. Doe goed vooronderzoek

Doe eerst goed vooronderzoek naar de verschillende soorten bedden en matrassen. Door online de mogelijkheden te bekijken en te zien wat diverse aanbieders allemaal hebben, kan je het beste bed vinden en ook nog eens de kosten goed in de hand houden. Ket wel op dat de aanbieder CBW-erkend is.

2. Vraag hulp

Het is ook slim om hulp te vragen. Dat kan je doen door ervaringen van familie en vrienden erbij te betrekken. Wanneer je weet wat voor soort bed zij hebben en hoe dit bevalt, dan kan dat een groot voordeel zijn.

3. Wat heb je nu?

Je kan ook voortborduren op dat wat je al hebt. Heb je een matras waar je lang met veel plezier op hebt geslapen? Of had dit juist nadelen zoals snelle slijtage? Hoe zit het met de afmetingen? Dit kan je allemaal gebruiken in je keuze.

4. Wat wil je?

Je hebt misschien wel allerlei eigen wensen. Denk aan het bestrijden van je lichamelijke klachten, je slaaphouding, je slaapritme en de mate waarin je het warm of koud hebt in de nacht. De specialist kan je helpen bij al deze wensen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod Emob bedden.

5. Wat wil je partner?

Het gaat niet alleen om jou, het gaat net zo goed om wat je partner wil. Weeg dat ook mee.

6. Een slaapadviseur inschakelen

Het is slim om er gewoon een slaapadviseur bij te halen. Die kan je helpen met aanwijzingen voor verschillende bedden. Die kan je dan ook testen in de winkel. Je kan zo zelf testen wat de adviseur bedoelt. Je merkt de verschillen in stevigheid van de matrassen. Dat helpt je een beter beeld te vormen.

7. Het juiste moment

Je kan het best voor een bed kiezen wanneer je zelf goed uitgerust bent. Anders wordt jouw beeld vertroebeld door je vermoeidheid.

8. Oog op de kosten

Het is tot slot natuurlijk zo dat er een verschil in de kosten van de diverse bedden en matrassen zit. Dit hangt ook af van hoe uitgebreid je het maakt. Zorg dat je dit vooraf weet om te voorkomen dat je negatief verrast wordt.