Wooninspiratie Woonkamer inspiratie De leukste hangplanten voor op de kast

De leukste hangplanten voor op de kast

hangplant op kast

Op zoek naar leuke hangplanten voor op de kast? Dan ben je niet de enige. Hangplanten zijn helemaal van deze tijd en populairder dan ooit tevoren. Bovendien heb je prachtig mooie soorten hangplanten!

Bovendien komen hangplanten niet alleen voor in een tuin of woonkamer. Ook in het kantoor zijn ze inmiddels onmisbaar geworden. Ze stellen gemak, hebben uitstraling en zorgen voor een aangename sfeer. Heb jij al een mooie hangplant voor op de kast? Dan is dit je kans om kennis te maken met de mogelijkheden. Die je als je het mij vraagt niet wilt missen.

Hangplanten zijn er in veel verschillende soorten. Ze zijn terug van weggeweest en je kunt ze ook voor binnen volop vinden. Een absolute aanrader voor elke inrichting van deze tijd.

Met de Hedera kies je altijd goed

Als je voor de prachtige Hedera kiest kun je geen verkeerde keuze maken. Het is inmiddels de hangplant voor iedere inrichting, kamer of op het kantoor. De prachtig mooie bladeren en het minimale onderhoud maken deze hangplant uitermate geschikt. De prachtig speelse uitstraling door de kronkelige bladeren die hun eigen weg gaan geven.

De Hedera kun je bovendien prachtig combineren met andere hangplanten en verveeld niet of nauwelijks. De bladeren blijven daarbij prachtig van kleur met mooie tekeningen. Let wel op huisdieren, de meeste Hedera’s zijn giftig.

De Senecio hangplant

Een andere favoriet is de Senecio. Maar eerlijk is eerlijk je moet er wel van houden. Deze plant heeft namelijk allemaal kleine bolletjes die lijken op erwten. Het wordt niet voor niets de erwtenplant genoemd. De reden om voor deze hangplant te kiezen is de unieke uitstraling en diepe donkergroene kleur. Je kunt deze plant bovendien prachtig op een kast neerzetten zodat deze prachtig groeit.

Andere bijzondere soorten die we absoluut niet mogen vergeten zijn de Rhipsalis hangplant, Scindapsus Pictus met de prachtige bladeren en natuurlijk de Epiphyllum Anguliger die beter bekend staat als de zigzag cactus.

Er zijn ontzettend veel keuzes als het om hangplanten voor op de kast gaat. Een hangplant op de kast is dan ook helemaal van deze tijd. Wanneer je niet weet welke je moet kiezen of twijfelt kun je natuurlijk ook prima combineren. De hangplanten lenen zich er prima voor.

Onderhoudsarme hangplanten

Wist je trouwens dat sommige hangplanten weinig zorg nodig hebben? Denk maar eens aan de Rhipsalis. Deze hangplant heeft naast weinig licht ook nog eens bijzonder weinig water nodig om te kunnen groeien. Ideaal als je toch een prachtige hangplant wilt maar niet de groene vingers hebt. Want die heb je voor deze hangplant absoluut niet nodig. En wees nu eerlijk, het is toch een prachtige plant voor op de kast.

Veel van de hangplanten die je tegenwoordig koopt vinden hun oorsprong als bedekker van de bodem of als rotsplant. Maar door de groei vanuit de breedte doen ze het ook goed als hangplant. Waardoor je ook nog eens verzekerd bent van een ijzersterke plant.