Wooninspiratie Woontips Het gebruik van kleur in je interieur

Het gebruik van kleur in je interieur

kleur in je interieur

Toe aan een interieurverandering? Vaak is het niet eens noodzakelijk om hiervoor heel je huis om te gooien. Met een aantal accenten kun je er al voor zorgen dat het voelt alsof je je in een geheel andere woning bevindt. Hieronder wat het gebruik van kleur in je interieur kan doen.

Schilderen

Voelt jouw huis erg steriel of juist erg strak aan qua inrichting en interieur en wil je de warmte wat meer voelen? Door bijvoorbeeld een wand in een pastel of aardetint te schilderen ben je al een stuk op weg. Wees niet bang om een gewaagde kleur op de muur te schilderen als de rest van je interieur en muren neutraal zijn. je zult zien dat het vaak een verrassend en positief effect teweeg brengt. Heb je liever behang? Dan kun je uiteraard hetzelfde doen met een leuke kleur behang met of zonder motief. Ook het gebruik van zwart metalen deurklinken en kozijnen in je huis zorgt voor een warme en luxe uitstraling in huis. Tegelijkertijd zie je dit ook vaak voorkomen bij een industriële look, die, om de stijl wat zachter te maken, weer goed gecombineerd kan worden met gekleurde accessoires.

Gebruik van stoffen

Wil je graag een chiquere uitstraling aan je interieur geven? Denk dan aan het gebruik van luxer ogende stoffen zoals leer of velours. Kies voor een gekleurde bank en stoelen en gordijnen in een neutrale tint of juist andersom. Zo zorg je ervoor dat het contrast behouden blijft, maar de ruimte toch luxe en stijlvol aan voelt. Doe het niet dubbel op, want dat kan al snel als chaotisch of overdadig aan gaan voelen.

Kleed of tapijt

Wil je helemaal niets aan je meubels, wand of vitrage veranderen? Kijk dan eens naar het toevoegen van kleurrijke accessoires, zoals een kleed, planten of een mooi beeld of schilderij. Je zult zien dat enkele accessoires er al voor kunnen zorgen dat je interieur er compleet anders uitziet en veel warmer aan zal voelen.

Er is dus niet altijd een grootschalige verbouwing nodig om ervoor te zorgen dat je huis heel anders aanvoelt. Vaak is het aanbrengen van enkele nuances al genoeg om ervoor te zorgen dat jij je weer compleet thuis voelt in je hernieuwde interieur. Met een andere kleur op de muur, andere meubels, een kleed of accessoires kom je al een heel eind en hoeft het je niet veel geld te kosten!