Wooninspiratie Woontips Hoe krijg ik vlekken uit mijn bank

Hoe krijg ik vlekken uit mijn bank

vlekken uit bank krijgen

Je kruipt lekker op de bank voor een avondje film kijken, en een snack, een stuk pizza of je glas cola valt op de bank. Of wat dacht je van een glas wijn die omkiepert? Enorm vervelend, en nu is de vraag: hoe krijg je deze vlek uit je bank? Het komt nu eenmaal voor, maar als ze op je bank komen, is het essentieel om deze goed schoon te maken.

De beste technieken om verschillende soorten vlekken van je bank te verwijderen, zodat de bank er weer spiksplinternieuw uitziet, zijn makkelijker dan je denkt!

Wees er snel bij, maar bewaar de rust

Kijk eerst de reinigingsvoorschriften voor je bank na. Deze zijn vaak onder het kussen te vinden. Hieruit blijkt of je bank speciale schoonmaakvoorschriften heeft, zoals dat deze niet met water afgenomen kan worden.

Als je bank een vlek heeft, heb je afhankelijk van de soort stof en de vlek een paar opties om de bank schoon te maken. Begin met het zoeken naar de reinigingscode die je informeert over welke producten en reinigingsmiddelen geschikt zijn om op die specifieke stof te gebruiken. Je kunt dan een reinigingsmiddel op waterbasis gebruiken, een droogreinigingsoplosmiddel, of een watervrije optie.

Of je nu een vlek hebt op één van je modulaire banken in verschillende kleuren of op je beste modulaire slaapbanken – het is erg vervelend.

Dit zijn je opties bij een vlek op de bank

Gebruik bakpoeder of zuiveringszout om de vlek op je bank schoon te maken. Bakpoeder kan voor meer dingen gebruikt worden dan alleen voor het bakken; het kan ook gebruikt worden om schoon te maken. Het spuiten van zuiveringszout over de hele bank kan helpen om geuren te verwijderen en vlekken nog meer los te maken. Gebruik voor plekken met diepliggende vlekken een doe-het-zelf oplossing van zuiveringszout door gelijke delen zuiveringszout en water te mengen. Laat het zuiveringszout 15 tot 20 minuten in de droge of natte oplossing staan en zuig het zuiveringszout op wanneer het de vlek volledig geabsorbeerd heeft.

Let op: behandel altijd eerst een stukje van de bank voordat je de bank helemaal reinigt, zoals bij elk schoonmaakmiddel. Verwijder losse deeltjes met een droge borstel. Om vlekken los te maken en stof en vuil naar de oppervlakte te brengen, gebruik je een stijve borstel met natuurlijke borstelharen om over de bank te halen.

Stofzuigen is ook een optie, het zal je verbazen maar het is echt waar! Gebruik een handstofzuiger om kruimels en andere losse deeltjes te verwijderen voordat je je stoffen bank gaat schuren en schoonmaken. Als het tijd is om schoon te maken, zal dit het eenvoudiger maken om moeilijke vlekken op te sporen en je hier op te concentreren.

Nog één keer kort opgesomd

Pak de vlekken zo snel mogelijk aan. Te lang wachten tot het uitharden van een vlek – zelfs maar een paar minuten – kan ertoe leiden dat de vlek zich gaat zetten, waardoor de vlek moeilijker te verwijderen is.

Lees de instructies van de fabrikant en raadpleeg de verzorgingsinstructies voordat je schoonmaakmiddelen of -oplossingen gebruikt. Als je geen veilige reinigingsmethode gebruikt, kan je bekleding onherstelbare schade oplopen.