Wooninspiratie Keuken inspiratie Dit is de ideale hoogte van een bartafel

Dit is de ideale hoogte van een bartafel

hoogte bartafel

Heb jij een ruimte in huis waar je gezellig met vrienden of familie kunt borrelen of maak je in de zomer gebruik van de tuin als ontmoetingsplek met bekenden? Dan wil je ook een leuke inrichting hebben met praktische meubels. Als je een feest geeft waar veel genodigden komen, dan is het zeker fijn om bijvoorbeeld bartafels te kunnen gebruiken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een bartafel te plaatsen als onderdeel van jouw keuken. Je kunt dan aan deze tafel ontbijten of in de middag lekker een kop thee drinken. Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een bartafel, is het wel goed om te weten wat de beste hoogte is.

Ideale bartafel hoogte

Het kan verschillend zijn wat de beste hoogte van een bartafel is. De meeste bartafels hebben een hoogte van 110 of 115 centimeter. Dat is voor veel mensen een ideale hoogte om aan te staan of met een barkruk aan te zitten. Bij de aanschaf is het ook verstandig om rekening te houden met barkrukken voor als je wilt zitten. Kies je voor een tafel met een hoogte van bijvoorbeeld 115 centimeter en kies je voor een veel lagere barkruk, dan kun je niet prettig aan de bartafel zitten. Een bartafel is een stuk hoger dan een gewone eettafel. Voor een eettafel gelden vaak maten van 75 tot 80 centimeter, afhankelijk van het model. Je kunt ook kiezen voor een tussenvorm door een countertafel aan te schaffen. Dat is een tafel met een hoogte van 90 tot 95 centimeter.

Welke hoogte past bij jou?

De beste hoogte van een bartafel is voornamelijk afhankelijk van jouw eigen lengte. Als je erg lang bent, dan is het prettiger om een hoge bartafel aan te schaffen. Voor mensen met een lengte van 1,60 meter tot en met 1,90 meter is een tafel met een hoogte van 110 centimeter vaak erg prettig. Ben je langer dan 1,90 meter, dan is het vaak prettiger om te kiezen voor een bartafel van 115 of zelfs 120 centimeter hoog. Houdt er dan wel rekening mee dat ook andere mensen gebruik moeten kunnen maken van de bar.