Wooninspiratie Badkamer inspiratie Wat is de ideale hoogte voor een wastafel?

Wat is de ideale hoogte voor een wastafel?

Hoogte wastafel

De wastafel of het badkamermeubel in de badkamer monteren? Dan wil je uiteraard dat deze op de ideale hoogte hangen. Een badkamermeubel is over het algemeen een kastje dat tegen de wand in een badkamer staat en waarop een wasbak bevestigd is. Badkamermeubels zijn er in verschillende soorten en maten en juist over die maten willen we het even hebben. Want het is natuurlijk mooi als een badkamer er goed uitziet, als je alle faciliteiten hebt die je wenst en als je er met plezier gebruik van kunt maken. Daarvoor is het wel belangrijk dat de badkamermeubels en andere zaken op de juiste manier geplaatst zijn en ook de juiste hoogte hebben. Een belangrijk gegeven is daarom de wastafel hoogte.

De wastafel

De wastafel wordt vaak gebruikt voor het poetsen van onze tanden, handen wassen, gezicht wassen, scheren, opmaken en nog veel meer. Met een mooie spiegel aan de wand kan een wastafel een echte blikvanger van de natte ruimte in huis worden. Omdat iedere persoon anders is en een andere lengte heeft, is het goed om te weten wat de beste hoogte is voor een wastafel. Het is in de eerste plaats belangrijk om te weten wat voor soort wastafel er in de badkamer komt. Heb je een badkamermeubel met daarop zogenaamde waskommen, dan moet het kastje op een aanzienlijk lagere hoogte gehangen worden, dan wanneer je een badkamermeubel met wastafel erin hebt.

Wat is de ideale wastafel hoogte?

De ideale hoogte om prettig gebruik te kunnen maken van een wastafel ligt tussen de 80 en 95 centimeter. Het is aan te raden om na te gaan welke hoogte prettig is voor jou en je huisgenoten om de beste hoogte te kiezen. Kies je voor een badkamermeubel met daarop waskommen, dan hou je de bovenkant van de kommen aan als hoogste punt. Het is ook goed om rekening te houden met de hoogte van de leidingen die gebruikt worden voor het aasluiten van de kraan. Hangt de wastafel op een hoogte van 85 centimeter, dan moeten de leidingen op een hoogte van ongeveer 65 centimeter geplaatst worden. Bij een hoogte van 95 centimeter kan het beste een hoogte van 75 centimeter voor het leidingwerk worden aangehouden.