Wooninspiratie Woontips Horren, luchten zonder insecten

Horren, luchten zonder insecten

Horren luchten zonder insecten

Een huis zonder insecten is moeilijk voorstelbaar. Met name in de zomer en het voor- en najaar komen wel van deze beestjes in huis tegen. En dat is precies waar we eigenlijk geen zin in hebben. Maar toch wel we wel veel frisse lucht in huis. Het doodslaan insecten die je in huis tegenkomt is onbegonnen werk en vaak zelfs een lastig klus. Niemand heeft zin om midden in de nacht achter een mug aan te jagen. Met horren voor de ramen werk je aan preventie. De horren laten wel frisse lucht toe, maar ze houden alle insecten buiten.

Wat zijn de mogelijkheden?

Horren zijn er in verschillende vormen, maten en soorten. Je kunt je horren perfect op maat laten maken. Het maakt hierbij niet uit of je kozijnen van hout, kunststof of aluminium zijn. Ook maakt het niet uit voor welk type raam je een hor wilt plaatsen. Er zijn namelijk ook horren beschikbaar voor klap- en dakramen. Je hebt de keuze uit de volgende horren:

  • Inzethor. Kun je zelf monteren door het handige klemsysteem. Deze is niet permanent en eenvoudig te verwijderen uit het kozijn.
  • Klemhor. De klemhor kun je ook eenvoudig monteren bij aluminium ramen zonder boren of schroven. De bevestiging gebeurt door uiterst dunne klemmen van RVS.
  • Rolhor. De naam zegt het al, de rolhor kun je op en neer rollen. Het is geschikt voor een dakraam, draaikiep-raam, schuifraam en draairaam.
  • Plisse hor. Dit is een robuuste hor die makkelijk te bedienen is. Je schuift de hor eenvoudig van links naar rechts.

Eenvoudig monteren en verwijderen

Als mensen besloten hebben om horren te plaatsen, realiseren ze zich niet altijd dat ze eenvoudig te plaatsen moeten zijn. Horren laat je immers niet het gehele jaar zitten. In de herfst bijvoorbeeld, als je ze minder vaak nodig hebt, wil je de horren makkelijk kunnen verwijderen en kunnen opslaan, voor de lente van het jaar daarop. Koop dus horren die je eenvoudig kunt monteren en makkelijk kunt verwijderen, jaar na jaar. Verder zien goede kwaliteit horren er mooier en solide uit en waardoor ze ook op visueel gebied een meerwaarde geven aan je woning.

Horren voor een gezonde woonomgeving

Het gebruik van horren heeft meerdere gezondheidsvoordelen. Het grootste voordeel heeft te maken met ventilatie. Met een hor kan je gewoon lekker je ramen en deuren openzetten voor extra ventilatie in je woning. Dit zorgt voor frisheid in huis en een frisse lucht als je binnenkomt. Daarnaast is het ook erg goed voor je luchtwegen en gezondheid om frisse lucht in huis te hebben. Verder worden horren vaak uitgekozen als effectieve bescherming tegen ongedierte met name tijdens de zomermaanden. Je wilt in de zomer toch je raam en/of deur open kunnen zetten voor wat frisse lucht tijdens warme en zwoele zomeravonden. Daarnaast is een hor ideaal als je last hebt van hooikorts. De rondzwevende pollen die bij hooikoortspatiënten erg vervelend kunnen zijn worden door een hor voor een gedeelte tegen gehouden. Zo kun, ook jij als hooikoortspatiënt, genieten van de buitenlucht in huis.