Wooninspiratie Woontips Houten jaloezieën: de voor- en nadelen op een rijtje

Houten jaloezieën: de voor- en nadelen op een rijtje

houten jaloezieën

Loop jij al een tijdje met het idee om houten jaloezieën te laten plaatsen, maar is er iets dat je tegenhoudt? Dan is het goed om voor jezelf alle voor- en nadelen eens in kaart te brengen, zodat je voor jezelf uiteindelijk een beslissing kunt nemen of het wel of niet geschikt is voor je. Het kan namelijk heel goed zijn, dat de optische voordelen voor jou niet opwegen tegen de eventuele praktische bezwaren. Omdat het vooral op maat laten maken van houten jaloezieën een flinke uitgave is, hebben wij een aantal voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Op deze manier hopen we je een reëel beeld te kunne schetsen van de werkelijkheid.

Voordelen van houten jaloezieën

Het grootste voordeel van houten jaloezieën, is dat ze een ware sfeermaker zijn in ieder interieur. Door de natuurlijk look geeft het je woning direct een compleet andere look en feel. Dit heeft als voordeel dat je met relatief weinig aanpassingen een enorme verandering teweeg kunt brengen. Doordat houten jaloezieën in tal van verschillende kleuren beschikbaar zijn, zijn ze bij uitstek af te stemmen op de kleur en stijl van jouw interieur. Een ander bijkomend voordeel, is dat houten jaloezieën ook ontzettend duurzaam zijn. Dit komt doordat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen van een hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor gaan je jaloezieën een stuk langer mee, wat uiteraard goed is voor het milieu.

Nadelen van houten jaloezieën

Optische bezwaren zijn er bijna niet te vinden als we kijken naar de nadelen van houten jaloezieën. Echter zijn er wel een aantal praktische zaken die je uiteindelijke keuze kunnen beïnvloeden. Zo zijn ze een stuk lastiger schoon te maken en vangen ze ontzettend veel stof. Logisch ook, aangezien ze in een open ruimte hangen. Toch hoeft dit niet direct een ‘deal breaker’ te zijn. Je kunt namelijk vrij eenvoudig met een stoffer de jaloezieën laag voor laag gemakkelijk en snel afstoffen. Een ander nadeel aan houten jaloezieën, is dat ze relatief duur zijn. Vooral wanneer je ze op maat moet laten maken, kan het geheel aardig in de papieren lopen. Echter is het wel zo, dat door de hoogwaardige kwaliteit de jaloezieën een stuk langer meegaan, waardoor je op ten duur vaak voordeliger uit bent.

Conclusie

Dat houten jaloezieën een absolute toevoeging zijn aan je interieur, dat moge duidelijk zijn. Toch zijn er ook mensen waarbij de praktische bezwaren simpelweg een stuk zwaarder wegen, waardoor ze toch genoodzaakt zijn om een andere keuze te maken. Een goed alternatief zijn dan plissegordijnen. Deze vangen namelijk weinig tot geen stof omdat ze volledig dicht zijn. Tevens zijn deze prijstechnisch ook een stuk voordeliger en eenvoudig zelf te bevestigen. Uiteraard zul je, wanneer je hiervoor kiest wel moeten inleveren op kwaliteit, maar die keuze is volledig aan jezelf.