Wooninspiratie Houten wand maken: doe het zelf!

Houten wand maken: doe het zelf!

Houten wand maken

Wanneer je een huis gaat inrichten komt er het een en ander bij kijken. Je wilt natuurlijk elke hoek van de kamer een prachtige look geven. Wil je van jouw woonkamer iets unieks maken? Kies er dan voor om een houten wand te maken. Zo maak je onderscheidt met de rest van het interieur en het staat ook nog eens erg cool. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit heel eenvoudig zelf kunt doen en wat je allemaal nodig hebt.

Benodigdheden voor een houten wand

Heb je een witte muur die je liever niet wilt verven, dan kun je toch een klein deel anders maken. Een houten wand geeft een bijzondere look aan jouw interieur. Meet vooraf de hoogte en de breedte van de woonkamer op zodat je weet hoeveel steigerhout breed je moet kopen. Neem ook altijd een paar planken extra mee zodat je niet tekort komt als het mis gaat. Daarnaast heb je verbindingshoeken, een boor en een doosje schroeven van minimaal 50 stuks nodig.

Hoe kun je een houten wand maken?

Decoreer ongeveer één derde van de muur om een houten wand te maken en leg de planken in een lege woonkamer of in de tuin. Leg de planken verticaal naast elkaar en leg de voorkant (die je gaat zien) aan de onderkant. Daarna bevestig je drie planken horizontaal, maar let op dat ze niet even breed zijn als de totale breedte. Meet de hoogte en de lengte van de drie planken vanaf de vloer. Dit teken je af op de muur en zo weet je waar de verbindingshoeken geplaatst worden.

Afwerking van het hout

Zijn de verbindingshoeken geplaatst, dan kan je de houten wand tegen de muur aanzetten. Aan de zijkanten houd je nog wat ruimte over, en hier kun je het ook nog opvullen met planken. Op die manier is alles mooi afgewerkt en kun je genieten van jouw eigen creatie! Het is ook mogelijk om een andere manier te gebruiken om een houten wand te maken. Je boort dan de verticale houten planken direct op de muur. Het nadeel is dat je de schroeven dan wel ziet.