Wooninspiratie Woontips Huis inrichten online? Gebruik deze 5 gratis tools!

Huis inrichten online? Gebruik deze 5 gratis tools!

huis inrichten online

Opnieuw je kamer inrichten of wil je een andere ruimte in huis aanpakken? Waarschijnlijk heb je al tal van ideeën hoe je dit voor elkaar wilt brengen. Het is heerlijk om het naar jouw eigen smaak te vormen met de allerleukste meubels en accessoires. Echter zie je de bomen door het bos niet meer en wil je graag hulp bij het inrichten van je nieuwe kamer. Herken je jezelf hierin? Geen paniek, om je te helpen vind je in dit artikel vijf online tools die je helpen bij het inrichten van je kamer.

1. Floorplanner

De beste tool voor het online inrichten van je kamer of een andere ruimte in huis is Floorplanner. Deze gratis online tool is te gebruiken voor iedere ruimte in huis. De mogelijkheden van deze tool zijn eindeloos. Floorplanner biedt ook de mogelijkheid om je ontwerpen met anderen te delen. Stuur je ontwerp naar vrienden en familie of plaats het op social media.

Floorplanner

2. Roomstyler

Roomstyler is een gratis online tool die erg van pas kan komen bij het inrichten van je kamer. Je kan hier uren je eigen interieur ontwerpen met vele mogelijkheden. Je kunt er gratis 3D-ontwerpen maken van verschillende ruimtes in je huis. Het voordeel is dat je geen account hoeft aan te maken. Daarnaast kan je allerlei producten toevoegen van grote merken als Marks & Spencer en Moooi. Je kunt kiezen uit meer dan honderdtwintigduizend producten, dus er zit vast iets voor je bij!

Roomstyler

3. Ikea homeplanner

Ben jij een Ikea liefhebber? Dan is deze gratis online tool van de bekende meubelwinkel Ikea echt iets voor jou. Vervolgens kun je deze vullen met diverse producten uit de catalogus. Het is een eenvoudig te gebruiken programma en het scheelt je uren zoekwerk naar je favoriete artikelen in de winkel zelf. Zo heb je op een gemakkelijke en snellere manier een weergave van de ingerichte kamer en weet je zo welke meubels je nodig hebt bij Ikea.

4. 3D keukenplanner

Is jouw keuken aan een nieuwe inrichting toe, dan is de gratis 3D-keukenplanner tool van Keukenloods geschikt. Je kunt zowel met lege- als voorbeeldruimtes starten zodat je van scratch kunt beginnen maar ook aanpassingen kunt doen in bestaande keukens.

5. Badkamer tool

Mocht je jouw badkamer willen (her)inrichten, dan is de online tool van Baderie handig. Aan de hand van je bestaande badkamer kun je ideeën opdoen van wat er mogelijk zou kunnen zijn. Zo is het mogelijk om je ontwerp op te sturen naar de dichtstbijzijnde showroom.