Wooninspiratie Keuken inspiratie Inbouw of losse koffiemachine kopen?

Inbouw of losse koffiemachine kopen?

inbouw of losse koffiemachine

Bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine zal je een overweging moeten maken tussen een inbouw en een losse koffiemachine. Een inbouw koffiezetapparaat ziet er stijlvol uit en past vaak in het ontwerp van de keuken. Een losse koffiemachine neemt extra ruimte in en vergis je niet betreft de omvang van een koffiemachine: deze zijn groter dan je denkt.

Inbouw koffiemachine

De meeste inbouw koffiemachines worden gemaakt door Siemens en Miele. Voor inbouw koffiemachines zal je meer geld moeten neerleggen dan een losse koffiemachine. Zo ben je voor een inbouw koffiemachine al gauw tussen de 1000 en 2000 euro kwijt.

Het voordeel van een inbouw koffiemachine is dat het er fraai uitziet, minder ruimte op het aanrecht inneemt en dat je de waterleidingen er rechtstreeks op aan kunt sluiten. Zo hoef je niet telkens een los waterreservoir bij te vullen, wat best hinderlijk kan zijn al je veel koffie op een dag zet.

Siemens inbouw koffiemachines

Siemens inbouw machines zijn erg luxe en bieden verschillende mogelijkheden zoals instelbare koffie profielen en een automatische melkfunctie. Zo zet je met een druk op de knop een espresso of een cappuccino. Het is zelfs mogelijk om 2 cappuccino’s tegelijk te zetten.

Miele inbouw koffiemachines

De meest populaire inbouw koffiemachines zijn die van Miele, welke tevens het grootste aanbod heeft. Deze machines zijn verkrijgbaar voor verschillende prijzen. Ben je bereidt meer geld uit te geven dan kun je rekenen op een luxe machine waarmee je de sterkte, hoeveelheid en temperatuur kunt instellen.

Losse koffiemachine

Voor een losse koffiemachine raden wij Philips koffiemachines of Jura koffiemachines aan. Bij Philips ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een machine met een hoge prijs- en kwaliteitsverhouding. Voor relatief weinig geld geniet je van een machine met automatische melkfunctie, keramische maalschijven en een luxe bediening.

Ben je bereidt meer uit te geven dan kun je ook kiezen voor een Jura koffiezetapparaat. Jura verkoopt luxere koffiemachines met een uitstekende bouwkwaliteit waar je jarenlang plezier aan gaat hebben. Helaas verkoopt Jura geen inbouw koffiemachines. Instapmodellen van Jura starten met een prijs vanaf 600 euro.

Voor- en nadelen losse koffiemachine

De voordelen van een losse koffiemachine met bonen is dat je eenvoudig snel koffie zet van versgemalen koffiebonen. Alles gebeurd automatisch: van het malen van de bonen tot het opschuimen van het melkschuim mocht je graag een cappuccino drinken.

Losse koffiemachines zijn een stuk voordeliger in vergelijking met inbouw koffiemachines. Dit komt deels omdat de vraag voor inbouw koffiemachines minder hoog is.

Het nadeel van een losse koffiemachine is dat deze meer ruimte op het aanrecht in beslag neemt en dat je het waterreservoir regelmatig moet bijvullen. BIj goedkopere modellen is de behuizing vaak van plastic, wat een kortere levensduur heeft en minder eenvoudig is om schoon te maken.