Wooninspiratie Slaapkamer inspiratie Industriële slaapkamer inrichten: 5 tips

Industriële slaapkamer inrichten: 5 tips

Industriële slaapkamer inrichten

De slaapkamer is tegenwoordig voor veel mensen veel meer dan alleen de plek waar we slapen. Steeds vaker zien we dat ook de slaapkamer wordt ingericht zoals we dit bij onze woonkamer ook doen. Logisch, want we brengen er toch de nodige tijd door. Daarnaast draagt een sfeervolle slaapkamer ook bij aan een goede nachtrust, waardoor de overdag beter kunnen presteren. Kortom, alleen maar voordelen. Dus wil jij je slaapkamer graag industrieel inrichten, dan hebben wij maar liefst 5 tips voor je.

Tip 1. Ruim eerst alles op

De eerste stap naar een industriële slaapkamer, is eerst alles opruimen. Dit zorgt ervoor dat je overzichtelijk hebt wel ruimte je hebt en je ook direct in kaart kunt brengen wat er momenteel allemaal al op je slaapkamer aanwezig is. Nadat je dit hebt gedaan, is het tijd om daadwerkelijk met je slaapkamer aan de slag te gaan.

Tip 2. De vloer

Een industriële woonstijl kenmerkt zich vaak door de donkere kleuren en robuuste objecten. Nu hoef je niet direct een andere vloer te laten plaatsen, maar wanneer je vloer vrij licht is qua kleur, is het raadzaam hier rekening mee te houden tijdens het stijlen van de rest van je slaapkamer.

Tip 3. Industriële verlichting

Verlichting is een bepalende factor in iedere ruimte, zo ook in de slaapkamer. Waar een industriële look zich vooral kenmerkt door het gebruik van vooral metalen elementen, is een lamp hier natuurlijk bij uitstek voor geschikt. Houd er alleen wel rekening mee, dat je de lichtbron zelf aanpast op de ruimte en er dus niet een te felle lamp indraait.

industriële accessoires in de slaapkamer

Tip 4. Accessoires met industrieel uiterlijk

Accessoires zijn onmisbaar binnen iedere stijl. Dat geldt dus ook voor het stijlen van je slaapkamer. Kies er daarom dus voor om bijvoorbeeld een grote driepoot lamp in de hoek van je kamer te zetten of ga voor een prachtig metalen decoratief object voor op bijvoorbeeld een industrieel dressoir. Een dressoir is namelijk niet alleen handig voor in de woonkamer, maar ook voor je slaapkamer. Zo heb je wat extra opbergruimte en kun je ook de bovenkant van het dressoir gebruiken voor allerlei stijlvolle accessoires.

Tip 5. Industriële meubels

In de slaapkamers van tegenwoordig mogen meubels natuurlijk niet ontbreken. Nu hoef je er niet direct een complete inboedel neer te zetten, maar een stoel is natuurlijk wel ontzettend praktisch. Niet alleen om zelf op te zitten en ter decoratie, maar ook voor het ophangen van je kleding. Let er uiteraard wel op dat je de stoel niet te vol pakt, dat zou immers zonde zijn.