Wooninspiratie Woonkamer inspiratie Inspirerende ideeën voor het stylen van een bank in de woonkamer

Inspirerende ideeën voor het stylen van een bank in de woonkamer

stylen van een bank

Heerlijk zitten, dat is toch het doel van de woonkamer, die niet voor niks vaak de zitkamer genoemd wordt. Het hoofdelement dat comfortabel zitten moet uitdragen is toch wel de zithoek, het bankstel of kortweg de bank genoemd. Om je bank een bepaalde uitstraling te geven kun je hem oppeppen, aankleden ofwel stylen. Het stylen gebeurt op verschillende manieren, met verschillende materialen en verschillende attributen. Om uit te zoeken wat je mooi en praktisch vindt, of welke soort banken het beste bij jouw situatie passen, kun je op talloze plekken inspiratie opdoen. Kijk in woonbladen en op internet wat de mogelijkheden zijn, of bezoek eens een woonwinkel. In meubelzaken zie je je bank niet alleen aangekleed, maar kun je ook een goede indruk krijgen van de mooiste kleurcombinaties en materialen. Lees snel verder om inspirerende ideeën en tips te krijgen voor het stylen van je bank of zithoek in de woonkamer.

Geef je zithoek een andere uitstraling

Allereerst is de plaatsing van de bank of de zithoek van belang. Zet de bank een klein stukje van de muur voor een ruimtelijke uitstraling en luchtigheid. Rondom de bank kunnen de andere meubels geplaatst worden zodat deze de look van de bank accentueren en versterken. Wil je je bestaande bank of hoekbank een nieuwe look geven of gewoon comfortabeler maken, dan kun je de bank stylen met verschillende materialen en accessoires. Neutrale kleuren en sobere materialen en patronen vormen de basis. Pas de kussens en kleden van je bank aan naar de voornaamste kleuren van je interieur. Houd je van kleur dan kies je misschien liever voor verschillende kleuren kussens voor een levendig en vrolijk effect. Wil je liever rust, kies je liever voor een enkele kleurtint met verschillende motieven en weefsels. Op deze manier breng je de bank tot leven met verschillende weefsels en materialen, patronen en stoffen.

Sierkussens in alle soorten en maten

Kies voor sierkussens van fluweel, met stiksels of een mooie glansstof. Kies in ieder geval de sierkussen die passen bij je woonstijl en die je mooi vindt. Sierkussens zijn er niet alleen in allerlei materialen, maar ook in alle vormen en maten. Experimenteer met een basis van grote kussens en voeg daar kleinere kussens met verschillende vormen aan toe totdat je bank de gewenste uitstraling heeft. Hoe groter de zitbank hoe meer lagen je erop kan aanbrengen. Leg kleden en vachten over hoeken of leuningen om de gelaagdheid nog extra te benadrukken. Bont en levendig, chic of gewoon lekker knus. Creëer jouw gewenste look en gebruik kussen over de hele bank en gooi ze gewoon nonchalant neer zodat het geheel er niet stijf en opgemaakt uitziet. Veel kussens en plaids zijn niet alleen mooi maar ook nog eens heerlijk om in weg te kruipen.

Van wooninspiratie tot woonstijl

We hebben allemaal een andere smaak en dit komt ook tot uitdrukking in de inrichting van de woonkamer. De afzonderlijke woonstijlen krijgen echter een persoonlijk tintje met verschillende meubels, kleuren, materialen, patronen en accessoires. Af en toe wil je echter toch een andere ambiance scheppen en je huiskamer een andere look geven. In dit geval kun je kiezen voor een heel nieuw interieur en andere kleuren op de muren. Of je kiest voor het aanbrengen van frisse of knusse nieuwe accenten. Wil jij je heerlijke bank nog niet inruilen, dan geef hem een tweede leven met een compleet andere uitstraling door het stylen met verschillende kleuren, materialen en patronen. Met laagjes van sierkussens en plaids in alle vormen en maten, wordt iedere bank weer de sfeervolle blikvanger in het interieur, die hij verdient.