Woonstijlen 3 interieur types die je wilt kunnen onderscheiden!

3 interieur types die je wilt kunnen onderscheiden!

Scandinavisch interieur

Op het gebied van woontrends zijn er altijd wel een aantal interieur types die zeker het overwegen waard zijn om bij jou in huis door te voeren. Om er zeker van te zijn dat jouw interieur helemaal in balans is en tot in detail klopt, is het altijd wel aan te raden om te werken met een specifiek type. Hierdoor zorg je voor de kracht van herhaling en laat je bijvoorbeeld dezelfde texturen, kleuren en materialen terugkomen in huis. In dit artikel lees je verschillende interieur types die je wilt kunnen onderscheiden!

Een Scandinavisch interieur bestaat uit natuurlijke kleuren en materialen

Een van de meest gewilde stijlen van dit moment, is een Scandinavisch interieur. Dit type interieur herken je aan het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen en een minimalistische indeling van de ruimte. Laat bijvoorbeeld materialen zoals hout, beton en glas terugkomen in de ruimte en zorg voor een onwijs sereen totaalplaatje.

Een retro interieur met ronde en organische vormen en contrasterende kleuren

Een interieur in een retro stijl is op dit moment een van de meest opkomende trends van het moment. Dit interieur komt het beste tot zijn recht als je organische vormen en contrasterende kleuren terug in de ruimte laat komen. Daarnaast mag je ook zeker uitpakken op het gebied van het gebruik van kleur. Kleuren zoals oranje, groen, blauw en rood doen het erg goed in dit type interieur. Denk hierbij aan een opvallend gekleurde bank of gekleurde woonaccessoires zoals kussens, kaarsen en fotolijstjes. Vandaag de dag mogen ook elementen in de keuken, zoals een kraan, uit worden gevoerd in opvallende en contrasterende kleuren.

Een klassiek interieur met een verfijnde afwerking en luxe materialen

Ten slotte is een klassiek interieur ook een erg gewilde woontrend. Je herkent dit interieur aan een verfijnde afwerking en het gebruik van luxe materialen. Denk hierbij aan materialen zoals fluweel en leer. Voor wat voor soort interieur kies je het liefste bij jou in huis?