Wooninspiratie Woontrends Dit zijn de 5 grootste interieurtrends van 2022

Dit zijn de 5 grootste interieurtrends van 2022

interieurtrends 2022

Interieur liefhebbers opgelet! Dit jaar zijn er weer een aantal stijlen, kleuren en materialen, waarmee je je huis weer een moderne en gezellige uitstraling kunt geven. Ben je op zoek naar een nieuwe look of heb je een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar een nieuwe inrichting. Deze interieurtrends van 2022 moet je zeker terug laten komen!

1: Bewuste keuzes

In 2022 draait alles om duurzaamheid. We willen duurzaam zijn in het eten dat we nuttigen en de kleding die we dragen, maar in 2022 ook in ons interieur. In de winkels zijn steeds meer meubels te koop die van duurzame en gerecyclede materialen zijn gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor jaloezieën van bamboe een glazen side- of salontafel of een opbergkast van mangohout. 

2: Modern en knus retro 

Dit jaar is de retro interieurstijl uit de jaren 70 weer helemaal terug van weggeweest. De retro stijl kenmerkt zich door vrolijke, kleurrijke printjes en ronde vormen. Daarnaast werd er in de jaren 70 vaak gebruik gemaakt van warme kleuren. Met name de kleur oranje zag je hierbij veel terug. In 2022 maakt de kleur oranje echter plaats voor terra. Terra is een warme kleur dat iets minder fel oogt dan de kleur oranje. Daarnaast zien we veel materialen uit de jaren 70 terugkomen: velvet bekleding, rotan stoelen en manden en salontafels van kurk. Ook zijn schrootjes aan de muur weer helemaal in!

3: Fel en opvallend urban

Niet alleen de jaren 70 retro stijl is opnieuw terug te zien. Ook de urban stijl van de jaren 90 met haar neonkleuren zien we in 2022 terug. Wil je deze interieurtrend terug laten komen in je woning? Kies dan voor felle en vrolijke kleuren en grafische prints. Maak je jaren 90 interieur daarnaast helemaal af met opvallende accessoires. 

4: Zachte stoffen en ronde vormen

Vorig jaar zagen we deze interieurtrend in veel woningbladen terug en ook dit jaar zijn zachte stoffen en ronde organische vormen hip! Kamers in huizen hebben vaak een rechthoekige vormen en de meubels die daarin staan ook. Door ronde organische vormen te gebruiken breng je meer variatie in je woning. Daarnaast zorgen de zachte aaibare stoffen, zoals teddystof of ribstof, die bij deze interieurstijl vaak worden gebruikt, voor een gezellige warme look. Bij deze meubelwinkel in Alkmaar vind je genoeg meubels met zachte stoffen en ronde vormen.

5: Kleurtrends van 2022

De kleuren die we in 2022 veel zullen terugzien zijn de bruin- en zandtinten. Dit zijn subtiele en warme kleuren die je interieur een gezellig uitstraling geven. Daarnaast zien we de kleuren olijfgroen, groen/grijs, en terra terug. Tevens warme kleuren die je op leuke manieren kunt laten terugkomen in je interieur! Laat het op een subtiele manier terugkomen door bijvoorbeeld te kiezen voor sierkussentjes en andere accessoires in één van deze kleuren. Of zorg ervoor dat een meubelstuk, zoals een salontafel of opbergkast, extra opvalt door deze in één van deze kleuren te kopen of te schilderen.