Wooninspiratie Woontips Toch een goede isolatie met voorzetramen

Toch een goede isolatie met voorzetramen

isolatie voorzetramen

De meeste huizen verliezen een groot deel van de warmte via de ramen. Het aanbrengen van dubbelglas of triple glas is dan een verstandige keuze, maar er zijn situaties waarbij dit vrijwel niet mogelijk is zoals een monumentaal pand. Voorzetramen bieden dan de ideale oplossing aangezien de kosten aanzienlijk verlaagd worden, er minder CO2 wordt uitgestoten en je profiteert van extra wooncomfort. Maar in hoeverre zijn voorzetramen ideaal voor een goede isolatie en wat komt hier allemaal bij kijken? Ga door met lezen en je komt het allemaal te weten.

Voorzetramen voor isolatie

Het plaatsen van voorzetramen is een manier om je woning te isoleren. Hierbij wordt een nieuw raam geplaatst vóór het bestande raam. Hierdoor blijft het uiterlijk van je gevel ongewijzigd en is het niet noodzakelijk om het kozijn te vervangen. Plaats je voorzetramen, dan kan je uitgaan dat je energierekening flink omlaag zal gaan en het wooncomfort gaat stijgen. Daarnaast zijn voorzetramen op maak te maken en kan je normaal ventileren.

Verbeterde warmte-isolatie en verlaagde energierekening

Door het aanbrengen van een voorzetraam is er geen sprake meer van kou en toch die binnen komt. Voorzetramen zorgen voor een optimale warmte-isolatie en daarnaast gaan de energiekosten flink omlaag aangezien je minder hoeft te stoken. Op deze manier kan je het isolerend effect van voorzetramen vergelijken met die van dubbelglas aangezien er een luchtlaag gecreëerd wordt tussen de ruimtes.

Verlaging in de CO2 uitstoot

Voorzetramen zijn ook zeer ideaal aangezien er geen sprake is van het uitstoten van CO2. Door de CO2 uitstoot aanzienlijk te verlagen kan je uitgaan dat je woning milieuvriendelijker wordt. Uiteindelijk zal je woning in waarde stijgen terwijl je bewust een steentje aan milieuverbetering bijdraagt.

Besparen met voorzetramen

Laat je voorzetramen in je huis plaatsen, reken dat op een gemiddelde energiebesparing van €10 tot €15 per jaar als het gaat om een klein raam. Voor een groter raam kan je uitgaan van een jaarlijkse besparing van €45 tot €60 terwijl je bij nóg grotere ramen je zeker €140 kunt besparen. De exacte besparing hangt per situatie en voorzetraam af.

De plaatsing van voorzetramen is een slim idee als je wilt besparen op de energiekosten, het wooncomfort wilt verhogen en minder warmte wilt verliezen via de ramen in huis. Informeer naar de mogelijkheden van voorzetramen in je eigen situaties en profiteer van de vele voordelen die voorzetramen met zich meebrengen.