Wooninspiratie Tuin inspiratie Jacuzzi in de tuin: zo bepaal je de beste plek

Jacuzzi in de tuin: zo bepaal je de beste plek

Jacuzzi in de tuin

Het is fijn om een jacuzzi in de tuin te hebben. Het is dan ook wel van belang om er de beste plek voor te vinden. Zo kan je er namelijk alleen maar nog meer van genieten. Het vinden van de beste plek is echter niet heel gemakkelijk. In dit artikel vind je de zaken waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat jij maximaal plezier beleeft aan je jacuzzi.

Aandacht voor de toegankelijkheid

Het is belangrijk dat je gemakkelijk bij je jacuzzi kan komen vanuit huis. Denk daarbij ook na over de privacy. Het is fijn wanneer je niet te veel bekeken wordt als je schaars gekleed van de deur naar de jacuzzi oversteekt. Het kan dus best zijn dat je achterin een mooie beschutte plek hebt, maar dat die toch niet zo aantrekkelijk is omdat je de hele tuin door moet.

Aanwezigheid van aansluitingen

Het is ook belangrijk dat je de jacuzzi gemakkelijk kan aansluiten. Je hebt bijvoorbeeld elektriciteit nodig om de functies te kunnen gebruiken. Wanneer je een bepaalde plek in je tuin in gedachte hebt, dan moet daar een aansluiting zitten, of je moet er één kunnen maken. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de afvoer. Het is namelijk zo dat je zo nu en dan het water moet verversen. Dat gaat al snel om zo’n duizend liter, dus dat moet je wel ergens kunnen laten. Er zitten wat chemicaliën bij, dus zo leeg laten lopen is ook geen goed idee.

Aandacht voor de ondergrond

Een jacuzzi kan niet zomaar op elke ondergrond staan. Gras en zand kunnen bijvoorbeeld zorgen voor verzakking. Daar kan de jacuzzi door kapot gaan. Dit betekent dus dat je altijd op zoek moet naar een stevige ondergrond. Het beste is het wanneer je voor een terras gaat. Of dit nu van hout, tegels of beton is, maakt dan weer minder uit. Houd er alleen rekening mee dat het genoeg draagkracht moet hebben voor jouw jacuzzi.

Een rustige maar zonnige plek

Het is belangrijk dat je vooral een fijne tijd hebt in je jacuzzi. Dus ga je voor een plek waar je de nodige privacy en rust hebt. Bij voorkeur kan je er ook lekker van de zon genieten. Het is slim om een plek in je tuin af te schermen daar waar je de jacuzzi plaatst. Zo kan je heerlijk ervan gaan genieten.