Wooninspiratie Werkkamer inspiratie Kantoor aan huis inrichten? Lees deze handige tips!

Kantoor aan huis inrichten? Lees deze handige tips!

Kantoor aan huis inrichten

Een thuiskantoor inrichten is altijd leuk om te doen, maar het is ook niet gemakkelijk. Het stylen van een werkkamer werkt heel anders dan bij alle andere kamers. Daarom delen we graag een aantal tips met je om het wat gemakkelijker voor je te maken.

1. Begin bij de boekenkast

Een boekenkast heeft in een thuiskantoor twee functies. Het ziet er stijlvol uit en het is functioneel. Je kan er al je boeken en mappen in kwijt, maar het geeft de ruimte ook de uitstraling van een echt kantoor. Het is wel belangrijk dat je de spullen goed ordent om een uitgeruste uitstraling te verzorgen. Dit kan belangrijk zijn tijdens zoomsessies.

2. Maak ruimte voor planten

Het is ook belangrijk om planten in je thuiskantoor te plaatsen. Niet n de laatste plaats omdat planten de concentratie en productiviteit ten goede komen. Het is natuurlijk belangrijk dat je wel genoeg gedaan krijgt op kantoor, dus de planten kunnen daar een grote rol in spelen. Met planten kan je jouw kantoor bovendien ook op een smaakvolle manier inrichten.

3. De juiste wijze van verlichten

Je zal thuis op verschillende momenten werken. Overdag kan je voldoende hebben aan daglicht. Moet je echter een keer overwerken of een nachtdienst op afstand draaien? Dan is het wel fijn om goede verlichting in je kantoor te hebben. Zeker ook wanneer de ruimte vanzelf al wat donkerder is. Het is mogelijk om verlichting in alle soorten en maten te krijgen. Zo kan het functioneel, maar ook stijlvol zijn. Zoek iets wat past bij jouw kantoorinrichting.

4. Ruim het kantoor altijd op

Het is belangrijk dat je overzicht en rust op kantoor hebt. Daardoor kan je namelijk veel meer uit je dagen halen. Het is belangrijk om daar de juiste middelen voor te hebben. Denk aan ladekastjes, maar denk ook aan de dozen van Dozenmagazijn.nl. Het is ook handig om te zorgen voor een prikbord waarop je je notities kan bewaren zodat ze niet gaan rondslingeren. Het maakt je bureau ook een stuk leger. Zorg ook voor zaken zoals een kabelgoot om de kabels weg te werken.

5. Maak het eigen

Het is ook fijn om je kantoor een eigen touch te geven. Dat doe je bijvoorbeeld door een poster op te hangen. Of je laat je gezin boodschappen schrijven op een zwart krijtbord dat je hebt opgehangen. Ook leuke accessoires kunnen heel persoonlijk zijn in een kantoor.