Wooninspiratie Badkamer inspiratie Zo richt je een kleine badkamer in

Zo richt je een kleine badkamer in

kleine badkamer inrichten

Heb je een kleine badkamer? Niet getreurd. Ook voor jouw badkamer zijn er genoeg praktische tips om deze optisch groter te laten ogen en je ruimte slim te benutten zodat je straks alsnog een heerlijke badkamer hebt. Hoe je creatief omgaat met de ruimte van je badkamer vertellen we je in dit artikel. Zo hoef je straks niet eindeloos te puzzelen. Laat je inspireren!

1. Keuzes maken

Het allerbelangrijkste voor je je badkamer gaat inrichten is dat je keuzes maakt over wat er wel of niet in komt. Zo moet je altijd heel wat sanitaire voorzieningen hierin kwijt en wil je misschien ook het een en ander opbergen. Belangrijk is om te bedenken of die extra wc of het bad wel echt nodig is in je al kleine badkamer. Zo houd je meer ruimte over om je te bewegen of misschien wel spullen in op te bergen.

2. Gebruik glazen wanden

Om je badkamer optisch groter te doen lijken kun je kiezen voor glazen wanden in de douche of naast het bad. Door het transparante van glas zorg je ervoor dat het design van je badkamer niet onderbroken wordt. Iets wat door bijvoorbeeld een douchegordijn, een donkere wand of muur wel kan gebeuren. Wat dacht je van een luxe douchecabine met glazen wanden? Ook dit kan door zijn vele vormen en maten tegenwoordig prima passen in een kleinere badkamer.

3. Slim opbergen in de badkamer

Slim opbergen is misschien wel de beste tip die we kunnen meegeven. Gebruik lege hoekjes of muren of planken en kastjes op te hangen zodat je daar je toiletartikelen, handdoeken en meer in kwijt kunt. Zo zorg je ervoor dat je al je spullen bij de hand hebt, maar wel altijd netjes opgeborgen.

4. Verlichting kiezen

Verlichting is hartstikke belangrijk om je ruimte groter te doen ogen. Genoeg licht is hierbij het sleutelwoord. Denk bijvoorbeeld aan het plafond en rondom de spiegel.

5. Grote spiegels gebruiken

Spiegels over de heel breedte van de muur kunnen licht weerkaatsen en zorgen daarom ook voor een ruimtelijker gevoel in je badkamer. Bonuspunt: je kunt met meerdere mensen tegelijk voor de spiegel staan als deze wat groter is.