Wooninspiratie Woontips Kleuren voor je interieur kiezen

Kleuren voor je interieur kiezen

kleuren interieur kiezen

Ben je toe aan nieuwe, frisse kleuren in huis? Misschien wil je in het nieuwe seizoen wat passende kleuren in huis brengen dat beter bij je huidige stemming past. Er zijn verschillende manieren om kleur in huis aan te brengen. Maar welke kleur past bij jou? Hoe kies je kleuren voor in huis en waar in huis kun je ze aanbrengen?

Kleurbetekenissen

Wist je dat elke kleur een eigen betekenis heeft? Kleuren brengen namelijk een gevoel over aan de mens, daarom is het goed om eens te kijken naar de betekenis van de kleuren die je kiest. Misschien herken je jouw gedrag wel in je favoriete kleur, of zie je gelijkenissen in de betekenis van de kleur van jouw muren. Je huidige stemming heeft vaak ook invloed op de kleuren die je kiest. Zo betekent blauw betrouwbaar, loyaal maar kan het soms ook verdriet oproepen. Grijs wordt gezien als saai, maar mensen die grijs kiezen zijn ook individueel ingesteld. Ook staat grijs voor stabiliteit en elegantie, wat het een prima kleur maakt om mee te combineren.

Kleurcombinaties

Welke kleurencombinaties je gebruikt is afhankelijk van je eigen smaak. Zo is het voor velen al gewaagd om felle kleuren met elkaar te combineren, terwijl anderen kiezen voor het combineren van statement kleuren op hun muren. Eigenlijk is het goed om warme kleuren te combineren met koele kleuren, zodat je een goede balans hebt en er niks overheerst. Ook werken neutrale kleuren zoals wit, beige, taupe of grijs goed samen met vrijwel elke kleur. Het is een kwestie van uitproberen, kies gewoon de kleuren die jij mooi vindt en ga eens op zoek naar inspiratie met deze kleuren. Je zult online genoeg afbeeldingen tegenkomen die jouw favoriete kleuren samenvoegen in interieur.

Subtiel kleur aanbrengen

Een goede manier van subtiel kleur aanbrengen zijn kleuraccenten. Denk hierbij aan gekleurde kussens op je bank, of een deken met een gekleurde print. Maar ook je wave gordijn kun je kiezen in je favoriete kleur, dit overheerst niet maar brengt wel een mooi accent aan. Mocht je in je slaapkamer het liefst zo min mogelijk licht zien, dan zijn zwarte gordijnen altijd een goede keuze die overal bij passen. Zo kun je weer andere kleuren gebruiken in je beddengoed. Ook bijvoorbeeld een gekleurd tapijt of wat kunst aan de muur kunnen zorgen voor mooie kleuraccenten.