Wooninspiratie Keuken inspiratie Hoe gebruik je led strips in de keuken?

Hoe gebruik je led strips in de keuken?

led strips in de keuken

Ledstrips zijn ideaal om te dienen als keukenverlichting. Je kunt de ledstrips overal in de keuken bevestigen voor de juiste verlichting in je keuken. Tegenwoordig zijn ledstrips verkrijgbaar in verschillende kleurwarmtes, waardoor je ze kunt gebruiken voor sfeerverlichting, praktische verlichting of kleurrijke verlichting.

Je kunt ledstrips op veel verschillende plekken in huis monteren. Een populaire plek in huis waarbij veel mensen kiezen voor led strip verlichting is de keuken. Je spendeert toch elke dag wel wat tijd in de keuken en dan zou het toch heel leuk zijn als je omgeving dan een beetje gezellig is en dat de verlichting praktisch is. Met ledstrips kun je een gaaf effect geven, waardoor je keuken een echte eyecatcher wordt.

Ledstrips in de keuken monteren

Er zijn meerdere plekken in je keuken waar de led strips bevestigd kunnen worden. Heb je bijvoorbeeld keuken kastjes hangen boven je aanrecht dan is het leuk om daar onder ledstrips te bevestigen. Dan komt er een stijlvolle verlichting van onder de kastjes vandaan wat dan weerkaatst op het aanrecht wat een leuk effect geeft.

Waar je misschien niet zo snel aan zou denken is dat je ook ledstrips op je plinten kan plakken. Doordat het licht dan van onder komt creëert dat een coole fade op je muren. Als je een kookeiland hebt dan kan je daaronder ook wat ledstrips bevestigen voor een fraai effect. Voor het bevestigen van led strips adviseren wij om LED profielen te gebruiken.

Sfeervolle keukenverlichting

De ledstrips zijn echte sfeermakers. Zeker als je de ledstrips gebruikt om bepaalde elementen van je keuken letterlijk en figuurlijk uit te lichten. Het bevestigen van ledstrips geeft een fraai effect en geeft je keuken een sfeervolle uitstraling.

Eventueel is het mogelijk om de kleur van de verlichting aan te passen. Sommige ledstrips kun je besturen met een afstandsbediening, waarbij je de keuze hebt uit verschillende kleuropties. Dit is afhankelijk van het type ledstrip die je kiest.

Ook een goed idee is het bevestigen van ledstrips in de keukenkastjes. Vaak zijn keukenkastjes erg donker, waardoor het lastig kan zijn om iets te vinden. Het bevestigen van een led strip in het kastje zorgt ervoor dat je sneller spullen kunt vinden.