Wooninspiratie Tuin inspiratie Maak je tuin klaar voor de zomer met deze tips

Maak je tuin klaar voor de zomer met deze tips

tuin klaar voor de zomer

Met de zomer in aantocht is het belangrijk om jouw tuin klaar te maken voor de warmere dagen. Het is een uitgelezen moment om te ontspannen en tijd door te brengen met vrienden en familie in een comfortabele buitenomgeving. Het ontwerpen van een zomertuin kan een uitdagende klus zijn, maar met deze tips zal je tuin er prachtig uitzien.Hieronder vind je drie belangrijke tips die je kunnen helpen bij het ontwerpen en inrichten van jouw perfecte zomertuin.

Opruimen en schoonmaken

Bij het ontwerp van je tuin is het belangrijk om rekening te houden met de zomermaanden. Om je tuin klaar te maken voor de zomer, begin je met opruimen en schoonmaken. Verwijder gevallen bladeren en takken, maai het gras en onkruid en trim de struiken en bomen. Hierdoor ziet je tuin er niet alleen netjes uit, maar voorkom je ook ongedierte en ziektes die kunnen optreden in een rommelige tuin. Daarnaast zorgt een opgeruimde tuin voor meer ruimte om te genieten van het buitenleven.

Zorg voor voldoende schaduw

Zorg voor voldoende schaduw in je tuin. Op warme zomerdagen is het belangrijk om bescherming te bieden tegen de zon. Creëer bijvoorbeeld schaduwrijke plekken door middel van parasols, zonneschermen of bomen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van natuurlijke schaduw plekken zoals klimplanten en hagen. Dit zorgt niet alleen voor bescherming tegen de zon, maar geeft ook een groene en natuurlijke uitstraling aan je tuin.

Investeer in zomerse tuinmeubelen

Een belangrijk onderdeel van een zomerse tuin is natuurlijk de barbecue. Investeer daarom ook in bbq meubels om het buiten koken nog aangenamer te maken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie bbq tafel met voldoende werkruimte en opbergruimte voor accessoires en kookgerei. Een buitenkeuken met ingebouwde bbq is ook een goede optie als je vaak voor grote groepen kookt. Zo kan je optimaal genieten van het buitenleven en het bereiden van heerlijke maaltijden in jouw zomerse tuin.

Maak gebruik van goede verlichting

Verlicht je tuin op een sfeervolle manier. In de zomer kan je ook ’s avonds genieten van je tuin, maar dan is goede verlichting wel belangrijk. Kies voor sfeervolle tuinlampen of lantaarns om een gezellige en warme sfeer te creëren. Daarnaast kan je ook gebruik maken van lichtaccenten om bepaalde elementen in de tuin te benadrukken, zoals een mooie boom of struik. Zo krijgt je tuin ’s avonds een heel andere uitstraling en kan je nog langer genieten van je buitenruimte.