Wooninspiratie Tuin inspiratie 5 redenen om te kiezen voor een pizza oven buiten

5 redenen om te kiezen voor een pizza oven buiten

pizza oven buiten

Een pizza oven voor buiten in de tuin is een gewild object voor velen. Er zijn verschillende goede redenen te bedenken waarom het aantrekkelijk is om een oven in de tuin te bouwen of laten plaatsen. Je kunt er natuurlijk lekkere pizza’s op maken en de gezelligste avonden mee beleven. Uiteraard is een pizza oven een echte toevoeging voor jouw tuin en moet je er ook de plek en ruimte voor hebben. Hieronder lees je 5 redenen waarom je een pizza oven zou moeten hebben.

1. Eyecatcher in de tuin

De belangrijkste reden voor het nemen van een pizza oven, is waarschijnlijk wel omdat het een zeer gewild object is. Wie wil er nou niet een oven in de tuin die je kunt gebruiken voor het bakken van de lekkerste pizza’s. Met een item als dit in de tuin kun je iedereen in jouw omgeving jaloers maken.

2. Gezelligheid

Een pizza oven draagt ook indirect bij aan de gezelligheid in en rond het huis. Je bent namelijk vaker buiten te vinden en hebt een goed excuus om regelmatig mensen uit te nodig voor een hapje en een drankje. Laat de gasten zelf hun pizza’s samenstellen en geniet van al het lekkere eten dat je op jouw eigen pizza oven bereidt.

3. Nieuwe recepten

Met een pizza oven, kun je eenvoudig nieuwe recepten proberen. Als je een pizza besteld bij een restaurant, dan betaal je daar vaak een aardig bedrag voor. Dat is begrijpelijk vanwege de kosten en de manuren die hiervoor gerekend worden. Het is alleen minder aantrekkelijk om een nieuwe pizza te proberen als je niet echt goed weet of dat ook bevalt. Met een pizza oven kun je op elk moment de pizza’s maken die jij wilt. Genoeg mogelijkheden dus om nieuwe recepten uit te proberen.

4. Geschikt als barbecue

Veel pizza ovens zijn ook geschikt om gebruikt te worden als barbecue. Je kunt dus ook de lekkerste groenten en stukken vlees bereiden in een pizza oven. Het scheelt dan ook dat je niet een aparte barbecue in de tuin hoeft te hebben.

5. Warmte

Een pizza oven is mooi om te zien, praktisch en leuk om te hebben. Naast het bakken van pizza’s en andere gerechten, dient de oven ook voor verwarming. Je stookt een pizza oven op hout, dus kan hij ook goed dienen als verwarmer van het terras. Dat is zeker aantrekkelijk als het wat frisser wordt in de avond en je toch buiten wilt blijven zitten.