Wooninspiratie Badkamer inspiratie Welk plafond in de badkamer? 5 mogelijkheden!

Welk plafond in de badkamer? 5 mogelijkheden!

badkamer plafond

Ben je de badkamer aan het renoveren en wil je weten welk plafond in de badkamer kan? De badkamer is per definitie een vochtige ruimte mede door de douche. Het plafond dat je kiest moet daar dus wel tegen bestand zijn. Hieronder staan 5 mogelijkheden die je hebt voor een plafond in de badkamer of douche.

1. Spanplafond

De meest elegante oplossing is een spanplafond of een vals plafond. Met een spanplafond kun je makkelijk lelijke draden en buizen netjes wegwerken. Met een spanplafond krijg je een mooie strakke afwerking die vocht- en schimmel bestendig is. Het materiaal is in verschillende kleuren verkrijgbaar en makkelijk te plaatsen.

2. Hout

Een houten plafond is een sfeervolle aanvulling zijn voor je badkamer. Misschien twijfel je of dit wel een goed idee is, maar als je hardhout gebruikt of een houtsoort die is voorbehandeld om te gebruiken in vochtige ruimtes, dan kun je prima hout gebruiken. Zorg er wel voor dat de planken de ruimte hebben om te kunnen werken en niet krom gaan staan.

3. Aluminium

De meest onderhoudsvriendelijke keuze is waarschijnlijk een aluminium plafond. Het kan heel goed tegen vocht en je hebt er weinig onderhoud aan. De aluminium plafonddelen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en makkelijk te monteren.

4. MDF

MDF lijkt misschien – net als hout – niet zo’n handige keuze voor een plafond in een badkamer. Maar de MDF-plafondplaten zijn een prima keuze. De platen zijn namelijk gecoat in een laag folie waardoor ze prima bestand zijn tegen vocht. Bovendien kun je ze in diverse kleuren verkrijgen en is het ook een onderhoudsvriendelijk materiaal.

5. Gipskarton

De laatste mogelijkheid die we hier bespreken is gipskarton. Als je kiest voor gipskarton moet je wel zeker weten dat je het groen gekleurde vochtwerende gipskarton gebruikt. Ook moet je de gipskartonplaten daarna goed schilderen met vochtwerende verf om schimmels en vochtproblemen te voorkomen.