Wooninspiratie Woontrends De raambekleding trends voor 2022

De raambekleding trends voor 2022

raambekleding trends

De raambekleding trends van dit jaar hebben je veel te bieden. Zeker omdat er in deze tijd best wel wat rust en gezelligheid in huis gehaald mag worden. Je bent er zelf misschien ook aan toe. Dan ben je op de juiste plek. Waarbij dit jaar ook duurzame keuzes belangrijk zijn.

Wanneer we het over raambekleding hebben heb je veel keuze in soorten bekleding. Waaronder de keuze voor gordijnen, jaloezieën of vouwgordijnen en lamellen. Welke allemaal een duidelijk doel hebben, namelijk wonen gezelliger te maken en de sfeer echt naar binnen halen. Zeker als ook de dagen korter worden mag mooie raambekleding natuurlijk niet ontbreken. Hoewel de zachtere en natuurlijke materialen de overhand hebben dit jaar is er nog altijd volop ruimte voor smaak! Laten we snel naar de trends van dit jaar gaan!

Lichte en natuurlijke kleuren

Dat de lichte en natuurlijke helemaal terugkomen zie je in de raambekleding van TopJaloezieën helemaal terugkomen. Met prachtige ontwerpen, mogelijkheden en voor elk budget. Waarbij natuurlijk ook de hoge en exclusievere mogelijkheden en ontwerpen benoemd mogen worden.
Wat opmerkelijk is dat ook combinaties van lichte en donkere kleuren steeds vaker gemaakt worden voor een optimale sfeerbeleving. Waarbij wit vrijwel compleet vervangen wordt door kleuren en het gebruik van luchtdoorlatende stoffen voor meer warmte.

Multifunctionele ontwerpen

Ook multifunctioneel ontwerpen zijn helemaal van deze tijd. Je ziet het terugkomen in het aanbod werkelijk moderne en toch sfeervolle jaloezieën of lamallen die weer helemaal terug zijn. Het grote voordelen voor jaloezieën en labelen is dat je deze helemaal met het licht of moment van de dag kunt laten meedraaien. Waarbij je overdag absoluut meer daglicht binnen kan laten komen dan als je voor gordijnen kiest.

Het is daarmee een slimme en mooie oplossing. Een ander voordeel is dat je deze toepassingen heel gemakkelijk kunt combineren met gordijnen. Zodat je in de avond weer een heel andere sfeer kunt neerzetten en inkijk helemaal voorkomt.

Duurzame materiaalkeuze

Duurzame keuzes zijn niet meer weg te denken! Zo worden steeds meer stoffen opnieuw gebruikt en kun je daarmee dus helemaal je eigen stijl neerzetten. Zeker wanneer je bij de speciaalzaak kijkt zijn hierin veel keuzes te maken. Wat daarbij leuk is om te weten, ook unieke maten zijn mogelijk! Je haalt met duurzame materialen sfeer en een verantwoorde keuze in huis! Een echte blikvanger.