Wooninspiratie Woonkamer inspiratie Redenen om te kiezen voor een haard in huis

Redenen om te kiezen voor een haard in huis

haard in huis

Zeker nu het zo koud is zo je graag voor wat meer warmte en sfeer in huis zorgen. Dat kan je heel gemakkelijk doen door een haard in huis te halen. Misschien heb je nog wel wat twijfels. Dit artikel gaat je dan helpen. Je vindt hier namelijk de 5 redenen die er zijn om een haard in je interieur te plaatsen.

1. Beter voor de sfeer

De belangrijkste reden waarom een haard aantrekkelijk is, is het effect op de sfeer. Wanneer je een haard in de woonkamer hebt staan, voelt het direct al gezelliger aan. Maak er een mooi hoekje van, met wat leuke accessoires. Op die manier maak je het alleen maar gezelliger. Een grote mand met het haardhout, een kleedje, een bijzettafel en een heerlijke stoel om onderuit te zakken. Meer heb je niet nodig om te genieten.

2. De juiste soort kiezen

Het is niet onbelangrijk om te benadrukken dat er wel heel veel verschillende soorten haarden zijn. Dat betekent dus dat er ook altijd wel een model te vinden is dat bij jouw interieur en jouw vorm van gebruik past. Dit maakt het dus ook direct al een stuk aantrekkelijker om juist voor een haard te kiezen in huis.

3. De woonstijl aanhouden

Een haard lijkt misschien alleen aantrekkelijk in een landelijk of romantisch interieur. Dit is echter niet het geval. Ook een moderne woning kan er goed uitzien met een haard. Dat komt door de vele verschillende soorten die er zijn. Een moderne haard met een strak design is net zo gemakkelijk te vinden tegenwoordig. Zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van het praktisch gebruik.

4. Besparen op energie

Kiezen voor een haard is ook een manier om te besparen op energie. Natuurlijk moet je eerst in de haard investeren, maar daarna zal je veel minder stoken omdat je de haard laat branden. Je zal zien dat je energierekening met sprongen omlaag zal gaan op die manier.

5. Het is lekker warm

Het laatste voordeel is natuurlijk de behaaglijkheid. Een haard maakt het lekker warm in de ruimte. Juist op koude dagen is het fijn wanneer je het gemakkelijk wat warmer kan maken. Je kan de deuren binnenshuis open zetten om deze warmte gemakkelijk te laten verspreiden door de woning. Dit kan met alle soorten haarden. Dit geldt ook voor de elektrische haard met een verwarmingselement erin aangebracht.