Wooninspiratie Woontips RVS schoonmaken: gebruik deze handige tips!

RVS schoonmaken: gebruik deze handige tips!

RVS schoonmaken

Heb jij sanitair, een keuken of ander materiaal van roestvrij staal (RVS) in huis? Dan kunnen vieze kinderhandjes of vet ervoor zorgen dat het vies wordt. Gelukkig is het niet heel moeilijk om het schoon te maken. Het enige dat je zelf hoeft te doen is zelf een schoonmaakmiddel maken van een paar ingrediënten. Maak je hiermee het sanitair en/of de keuken schoon, dan blinkt het weer als vanouds. Daarnaast lees je hier ook enkele tips hoe je RVS kunt schoonmaken.

RVS schoonmaken: dit heb je nodig

Voordat je RVS kunt schoonmaken heb je eerst een aantal dingen nodig. Je hebt een pak zuiveringszout, een fles vloeibaar zeep (bijvoorbeeld Driehoek) en een flesje glycerine nodig. Dit kun je halen bij de drogist of de apotheek. Vervolgens meng je driekwart zuiveringszout met een kwart kopje vloeibare zeep. Voeg hierbij een theelepel glycerine toe en roer tot een soort smeuïge substantie. Pak een doekje en doe een beetje van de substantie op het RVS-oppervlak. Bewaar de substantie in een pot met deksel.

Handige tips

Naast het RVS schoonmaken kun je ook een afzuigkap laten glanzen door het in te wrijven met glansspoelmiddel. Er kan ook aanslag op het fornuis of de afzuigkap komen en dit kun je eenvoudig weg krijgen door goedkope slaolie op een keukenpapiertje te doen en over het oppervlak te wrijven. Heb je vingerafdrukken op een oppervlak van roestvrij staal, dan kun je dit wegkrijgen met een klein beetje olijfolie. Doe het op een keukenpapier en wrijf het voorzichtig over het oppervlak.

RVS schoonmaken en laten glimmen

Heb je een koffiepot of aangekoekte pan, dan krijg je het weer mooi met een sponsje en Biotex. Tot slot is het nog mogelijk om een oppervlak van RVS niet alleen schoon te maken, maar je kunt het ook laten glimmen. Dit is heel eenvoudig te krijgen door een paar druppels meubelolie op een doekje te doen en hiermee over het oppervlak te wrijven. Heb je dit niet in huis, dan kun je ook babyolie of lampenolie gebruiken om RVS te laten glimmen. Het kan dus heel eenvoudig zijn!