Wooninspiratie Woontips Schilderij ophangen zonder boren: de beste oplossingen!

Schilderij ophangen zonder boren: de beste oplossingen!

Schilderij ophangen zonder boren

Gaten boren in de muur is natuurlijk eeuwig zonde. Vroeger waren er geen andere oplossingen als je een schilderij wilde ophangen. Tegenwoordig is dat wel anders, bijvoorbeeld dankzij de oplossingen van Artiteq. Het is interessant om eens te bekijken welke alternatieve oplossingen je allemaal kunt benutten. Hieronder de beste manieren om zonder boren een schilderij op te hangen.

Kies voor rails

Schilderijen ophangen aan rails wordt ook steeds vaker gedaan. Je kan de rail plafondaansluitend monteren en er draden aan hangen waaraan je dan de lijsten van de schilderijen weer kan ophangen. De draden zijn transparant en ze vallen daardoor weg tegen de achtergrond. Op deze manier kun je schilderijen ophangen en verhangen zonder in de muur te hoeven boren. Ben jij iemand die het leuk vindt om je interieur regelmatig te veranderen. Dan is een rails ideaal!

De meeste schilderijrails bevestig je door ze slechts eenmalig met schroeven aan de muur of het plafond te bevestigen. Ook zijn er rails die je tegen de wand kan plakken, maar deze hebben wel iets minder draagvermogen.

Gebruik zelfklevende strips

Zelfklevende strips kleven aan twee kanten. Aan de ene kant kan je dan dus het schilderij plakken en aan de andere kant plak je het aan de muur. Het is wel fijn wanneer de ondergrond wat strakker is. Behang en tegels werken goed, maar ook een strak gestucte muur doet prima dienst. Om de strips goed te laten werken is het wel slim om de wand eerst even goed schoon te maken. Je hebt maar twee stroken nodig, een strip boven en een strip onder.

Werken met kleefschroeven

Wil je toch met schroeven werken, maar dan zonder boren? Dan kan je de zelfklevende schroeven of haken uitproberen. Het is goed om te weten dat deze klevers net wat meer gewicht aankunnen dan de strips. Dat betekent dus dat je er net wat gemakkelijker een groot schilderij en een zwaardere lijst aan kunt ophangen. Ze kunnen zelfs tot wel tien kilo per schroef dragen. Dat is dus de ideale oplossing voor mooie grote werken aan de muur.

Multifunctionele sierlijst

Je kunt ook de sierlijst aan de rand van je wand en plafond benutten. Het is bijvoorbeeld wel heel leuk om daar draden uit te laten steken en dan daar je schilderij aan te hangen. Het is wel heel lekker om het op die manier aan te kunnen pakken met schilderijen.