Wooninspiratie Woontips Schoenen opbergen: handige tips!

Schoenen opbergen: handige tips!

schoenen opbergen tips

Niets zo vervelend dan wanneer je door de gang loopt en struikelt over een schoen die daar verloren in de weg ligt. Het is ook niet gek dat deze vaak hier op de grond liggen. Wanneer je binnenkomt, wil je zo snel mogelijk je schoenen uitschoppen en dan belanden ze vaak op de grond. Dit zorgt er ook voor dat al je schoenen verspreid door je huis lopen en je ze niet kunt vinden wanneer je snel de deur uit moet. Daarom vind je hier een aantal tips om je schoenen netjes op te bergen zodat niemand er last van heeft.

Schoenen opbergen in de hal

Een goede plek om je schoenen op te bergen is de hal. Zo voorkom je dat iedereen zijn schoenen binnen in huis aan heeft en liggen ze altijd op dezelfde centrale plek. Ook wanneer je niet al te veel ruimte hebt in je hal, kun je vast nog wel een mooi meubel vinden waarin je je schoenen op kunt bergen. Als je wilt dat je schoenen niet in het zicht liggen, kun je kiezen voor een kast met deuren. Dit is bijvoorbeeld een optie wanneer je een kastruimte hebt onder de trap. Je kunt ook kiezen voor een multifunctionele meubel, bijvoorbeeld een bankje waaronder je je schoenen kunt bewaren. Dit is dan meteen een handige plek om je schoenen aan en uit te trekken.

Ophangen aan de muur

Een andere handige manier om je schoenen op te bergen zodat ze niet meer in de weg liggen, is om te schoenen op te hangen aan de muur. Hang bijvoorbeeld wat planken aan de muur om de schoenen op te zetten of een rek waar je de schoenen aan kunt hangen. Je kunt er ook een leuk hoekje van maken en al je mooiste schoenen tentoonstellen.

Andere ideeën

De opties waar je schoenen op kunt bergen zijn eindeloos. Loop eens een rondje door je huis en kijk waar je nog plek over hebt. Onder je bed of onder de bank zijn bijvoorbeeld ook goede opties. Je kunt ook een aantal planken hoger aan de muur vastmaken om daar vervolgens je schoenen op te zetten.