Wooninspiratie Tuin inspiratie Zo kun je siergrassen combineren met vaste planten

Zo kun je siergrassen combineren met vaste planten

siergrassen combineren met vaste planten

Siergrassen zijn grassoorten met een mooie uitstraling. Je kunt siergrassen bijvoorbeeld rond een vijver of een bloembed plaatsen. Er zijn een hoop soorten en je vindt dus altijd een soort die bij je tuin past. Een groot voordeel van siergrassen is dat ze prima in de schaduw kunnen groeien, wat niet voor iedere plant mogelijk is. Siergrassen kunnen goed gecombineerd worden met andere planten en je kunt mooie kleurcombinaties creëren. Hoe combineer je siergrassen en vaste planten het beste? We zetten een aantal ideeën op een rij.

Met welke planten kun je siergrassen combineren?

Siergrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een kleiner siergras dat dicht op de bodem groeit of voor een hogere grassoort. Veel siergrassen zijn groenblijvend en dus het hele jaar mooi. Voorbeelden zijn zegge, een groen met wit siergras, of zwenkgras, wat vaak een blauwe kleur heeft. Je combineert de siergrassen met verschillende vaste planten, zoals Rudbeckia of Echinacea. Op zoek naar nieuwe planten of siergrassen voor in de tuin? Plantengrow.nl heeft een uitgebreid assortiment planten, waaronder sierplanten en vaste planten.

Kleurcombinaties

De kunst van het combineren van siergrassen met vaste planten is het vinden van mooie kleurcombinaties. Combineer bijvoorbeeld witgroen siergras met rode bloemen of plant paarse planten tussen het groene siergras. Je let niet alleen op de kleurcombinatie, maar ook op de hoogte van het gras en de plant. Het is belangrijk dat je de juiste hoogte siergras kiest, zodat de vaste plant hier niet bovenuit torent maar ook niet verstopt staat tussen het siergras. Sommige siergrassen groeien rechtop, terwijl andere siergrassen overhangend zijn. Dit bepaalt deels de uitstraling van het siergras in combinatie met de vaste plant.

Siergrassen in pot

Siergrassen kunnen niet alleen in de tuin staan, maar ook in een pot. Kies voor een kleurrijke soort siergras die goed tot zijn recht komt in een pot. In een grotere pot kun je siergras met een vaste plant combineren. Een andere optie is om kleinere potten met siergras en vaste planten naast elkaar te zetten voor een mooi effect. Voorbeelden van kleurrijke siergrassen die goed in een pot staan zijn Japans bloedgras met een opvallende rode kleur of roze Cortaderia’s met een zachte uitstraling. Dit roze siergras kan erg hoog worden en staat daarom ook mooi in de tuin.