Wooninspiratie Slaapkamer inspiratie Slaapkamer verduisteren doe je met deze vijf tips!

Slaapkamer verduisteren doe je met deze vijf tips!

Slaapkamer verduisteren tips

Een goede nachtrust is erg belangrijk, daarom is het wel zo fijn als je jouw slaapkamer kunt verduisteren. Het is natuurlijk niet prettig als je moet slapen in een kamer die te licht is. Zeker in de zomer kan je hier hinder van ondervinden en dan is het wel zo fijn om passende gordijnen te hebben. Met deze vijf tips kom je al een heel eind om je slaapkamer te verduisteren, zodat je zonder zorgen van je slaap kunt genieten.

1. Verduisterende gordijnen

Wanneer je jouw slaapkamer wilt verduisteren kun je kiezen voor het gebruik van verduisterende gordijnen. Voor een groot deel ben je verlost van het licht, maar er kan nog licht langs de randen naar binnen komen. Daardoor kan je ook kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Deze sluiten nauwkeuriger aan op de kozijnen en je bent verzekerd dat er geen licht naar binnen komt. Kies voor een model met geleidingsrail, dan heb je geen randen meer en dus ook geen lichtinval in de slaapkamer.

2. Losse overgordijnen

Mocht je wat krap in je budget zitten, dan kun je ook kiezen om verduisterende overgordijnen op te hangen in je slaapkamer. Dit zijn losse overgordijnen waarvan je de stof zelf koopt en op maat knipt. Je hebt hier wel enige handigheid voor nodig, maar wie weet heb je er meteen een creatieve hobby bij. Vervolgens hang je ze met speciale haakjes op of je maakt ze vast met een aantal knijpers op je huidige gordijnen. Het zal niet helemaal perfect sluiten, maar het is in ieder geval verduisterend genoeg.

3. Rolluiken

Je kunt er ook voor kiezen om niet alleen het licht tegen te houden, maar ook de warmte van de zon in je slaapkamer. Dan zijn rolluiken ideaal, want het heeft meteen een isolerende functie. Ook ben je beter beschermd tegen inbraken, drie vliegen in een klap dus. Mocht je daarnaast echt verzekerd willen zijn van geen lichtinval, dan kun je altijd nog een slaapmasker opzetten. Niet alleen erg praktisch, ze worden ook nog eens in leuke designs verkocht. Slaap lekker!

4. Verduisterend raamfolie

Een vrij drastische manier om je slaapkamer te verduisteren is het plakken van verduisterende raamfolie. Door dit folie komt er geen fel zonlicht meer naar binnen. Raamfolie werkt dan ook erg goed om je slaapkamer te verduisteren.