Wooninspiratie Slaapkamer inspiratie Alle soorten bedden op een rijtje

Alle soorten bedden op een rijtje

soorten bedden

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten bedden verkrijgbaar met elk hun specifieke eigenschappen. Bij het kopen van een bed is het verstandig om je eerst te verdiepen in welk type bedden er allemaal zijn. Het is van belang dat je ongeveer weet wat voor soort bed het beste bij jou past.

Soorten bedden

Als we kijken naar het aanbod bedden van tegenwoordig dan kunnen wij deze onderverdelen in de volgende soorten: boxspring bedden, waterbedden en ledikanten. Het aanbod complete bedden is de laatste jaren flink gegroeid, waardoor men genoeg keuze heeft.

Een van de populairste keuzes van dit moment zijn de boxspring bedden. Waar voorheen waterbedden en conventionele bedden de norm waren kiest het grootste deel van Nederland nu voor een boxspring. Hoewel boxsprings de overhand hebben, zien we ook een stijgende trend in houten design bedden.

Van plan om een nieuw bed te kopen? Weet dan dat elk bed zijn eigen specifieke eigenschappen heeft en dat het van belang is om op zoek te gaan naar een bed dat het beste aansluit bij jouw wensen. Hieronder hebben we de populairste soorten bedden op een rij gezet.

Boxspring bedden

De boxspring is misschien wel het populairste bed in Nederland en wordt ook wel een hotelbed genoemd. Eigenlijk is een boxspring alleen maar een bedbodem waarop nog een matras gelegd moet worden. De letterlijke vertaling van boxspring is: een doos met veren. Feitelijk klopt dat dus ook, want de box (bedbodem) wordt bekleed met stof naar keuze en vervolgens wordt daar meestal een pocketmatras opgelegd. Ook een koudschuim of latex matras is mogelijk. In de regel wordt een boxspring bed geleverd met een gestoffeerde achterwand.

Waterbedden

Waterbedden zijn in principe verkrijgbaar in twee soorten, namelijk: hardsiders en softsiders. Een hardside waterbed ligt in een ledikant die de zijwaartse druk opvangt. Bij een softside waterbed is de omlijsting van zachte schuimrubber die de zijwaartse druk opvangt, waardoor een ledikant niet vereist is. Dit maakt dat softside waterbedden vele voordelen hebben ten opzichte van de hardsiders. Zo is bijvoorbeeld het in- en uitstappen veel gemakkelijker en is het bed gemakkelijker op te maken.

Ledikanten

Ledikanten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. De mogelijkheden van een ledikant, ook wel bedombouw genoemd, zijn eindeloos. Zo kun je kiezen voor een stalen ledikant, maar zijn er ook houten ledikanten. In het bedombouw (de ledikant) ligt een bedbodem en het matras. Doordat het matras boven de ledikant uitsteekt voel je deze niet bij het in- en uitstappen. Een ledikant zorgt ervoor dat het bed een geheel wordt maar is niet noodzakelijk. Je kunt ook gewoon een bedbodem op pootjes met daarop een matras gebruiken als bed of een stijlvolle combinatie van beide.