Wooninspiratie Werkkamer inspiratie Welke verschillende soorten bureaus zijn er?

Welke verschillende soorten bureaus zijn er?

soorten bureaus

Een nieuw bureau voor je thuiswerkplek of op kantoor nodig? Als je een kantoorbaan hebt, besteed je per dag heel veel tijd aan je bureau. Het is dan uiteraard wel van essentieel belang dat je een bureau hebt wat ergonomisch ontworpen is, zodat je kan zorgen dat je de hele dag in een juiste houding kunt werken. Maar wat voor verschillende soorten bureaus zijn er allemaal? Hieronder vind je hier meer informatie over.

Als eerste is het handig om te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt en hoe groot je bureaublad dient te zijn om je werk goed uit te kunnen voeren. Staat er alleen een laptop of desktop of? Of wil je ook een printer, opbergboxen of andere zaken op je bureau kwijt? De meest verkopende bureaus zijn bureaus met een blad van 120 t/m 200 cm breed. Heb je de grootte van je bureau bepaald? Dan kun je vervolgens besluiten of je een zit-sta bureau, vierpoot bureau, t poot bureau of directiebureau wilt.

Zit sta bureau

Bij een zit sta bureau kun je dus kiezen om je bureau in hoogte te verstellen, zodat je een gedeelte van de dag zittend kunt werken, afgewisseld met staand werken. Dit is uiteraard goed voor de ergonomie en voorkomt lichamelijk klachten, plus je verbrand er calorieën mee. Zo brengt een zit sta bureau veel voordelen met zich mee. Als je dus een verstelbaar bureau wilt hebben, is dit zeker een goede optie!

Vierpoot bureau

Dit bureau is het standaard bureau wat al erg lang bestaat, maar niet perse de beste keuze is qua ergonomie. Zeker niet als je dagelijks continu achter je bureau zit, is dit bureau niet de beste optie. Dit bureau is namelijk lastig in hoogte verstelbaar en je kunt voor de rest niets aan het bureau verstellen, zodat het perfect voor jouw lichaam is. Zit je af en toe achter je bureau, dan is dit wel een goede en vooral goedkope optie.

T poot bureau

Deze bureausoort is vergelijkbaar met een standaard vierpoot bureau, alleen zitten er onder een T poot bureau, maar twee poten, in een T vorm. Voor deze bureausoort geldt hetzelfde als voor het vierpoot bureau. Breng je veel uren door achter je bureau, dan is dit wellicht niet de beste keuze op ergonomisch gebied. Echter geeft dit bureau wel een luxere uitstraling in de ruimte dan een vierpoot bureau. Deze bureaus zijn ook te verstellen via een knop of met een inbussleutel.

Directie bureau

Aan dit bureau kun je goed en geconcentreerd werken, aangezien er ook een lager gedeelte is met een kastje en blad erop, zodat je daar eventueel ruimte hebt voor een archiefkastje, opbergbox of printer. Dit bureau is ook in hoogte verstelbaar, maar niet bedoeld om te gebruiken als zit sta bureau. Kijk dus vooral wat de beste bureaukeuze is voor jouw persoonlijke situatie.